Det var INTE bättre för...

Har idag varit på historisk rundvandring genom (delar av) universitetet. Kan konstatera en sak - allt var inte bättre förr.

I och för sig fick vi besöka en sjukt fin sal (Aulan) med marmorpelare och gulddetaljer och hög i tak med balkong längs med hela rummet. Och sånna där tjockis-bebis-stattyer. Det hade varit ett bibliotek innan. Mest exklusiva biblioteket jag besökt i alla fall.

Men nu över till det mindre bra.

Är glad att jag inte levde för 100 år sen, eller innan det. Det var nämligen så, att om man läste på universitetet på den tiden (i alla fell i Tyskland vet inte hur det var i Sverige) och gjorde något fel så kunde man hamna i fängelse. Det sprang runt små dvärgar på universitetsområdet och i närheten, både dag och natt, som spionerade på studenterna. Deras uppgift var att kontrollera om studenterna begick något brott. Exempel på brott: missa en lektion (oups), vara berusad på allmän plats (oups) eller vara ute för sent på kvällarna (oups). Begick man något av dessa brott och dvärg-spionen såg det hamnde man i student-fängelset för någon vecka eller mer. Rätt intressant är dock att det även fanns magister-fängelse för lärarna. Glömde dock fråga vilka brott som gällde för dem, eller om det var detsamma som för studenterna.

Tacka vet jag tvåtusentalet annars hade nog de flesta studenter legat illa till. Studentfängelset hade blivit större än själva universitetet. Eller så hade man helt kunna ersätta korridorsrummet med en stamplats i fängelsecellen. :)

Idag tänker jag begå två av följande brott. Har inget schemalagt på fredagar så ni kan ju själv lista ut vilka. Prost!


Kommentarer
Postat av: Bögen från Dalarna

Nej, allt var verkligen inte bättre förr. Allt har sina positiva samt negativa egenskaper/ting. :)



2010-04-23 @ 19:28:06
URL: http://gaymasen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0