En timme på löpbandet.

Löpning måste vara en av de mest effektiva träningarna som finns. Brände över 700 kcal (enligt löpbandet iaf) på en timme idag. Drygt en mil blev det. Inte så snabbt egentligen, middagen fanns nog fortfarande kvar i magen eller så börjar jag tappa på min kondition. Men efter timmen på löpbandet och lite magstyrka kände jag mig mycket nöjd med mig själv. Synd att jag inte kan säga det samma om dagens pluggande...

Dock tyckr jag att det är MYCKET roligare att springa ute än på löpbandet. Men det är ju så mörk ute nuförtiden. Jag gillar inte att springa ute själv när det är mörkt... alls! Blir kanske en runda lite tidigare på dagen på söndag. Ska du med mamsen? I fall jag inte måste plugga, får se hur effektiv jag lyckas vara på fredag.

Ska bli så skönt med julledighet. Då ska jag pyssla om mitt hem, träna och SOVA! Mmm...


Armar som bly.

Som vanligt: Jag hatar dessa söndagar. Sambon på väg på jobbet igen, inte roligt att vara själv. Men jag brukar i alla fall få mycket gjort, vilket behövs just nu. Har två tentor och en uppstats inom typ två veckor samt att jag tänkte "förträna" ordentligt nu veckorna innan jul, så jag kan kränga julmat med gott samvete. :)

Idag har det putsats fönster och adventsljusstakar och stjärna är framtagna. Riktigt mysigt här hemma. Men väntar lite till innan tomtarna får lämna kartongen. Vi var också duktiga och satte in dynorna till utemöblerna, krukor och grillen i garaget. Inte en dag för tidigt.

Efter att M. begett sig mot Oslo har jag faktiskt hunnit plugga lite och tagit mig ett pass på gymmet. Tränat biceps, triceps och underarmar. Mina armar känns som bly nu, men skönt ändå. :) Ska ta och värma mig en fryspizza och se på Eragon som jag spelade in igår. Grym film tycker jag. Inte M. Sen blir det sängen och läsa i min tyska bok "Tonio Kröger". Belv en ganska okej söndag ändå. :) Hoppas bara jag orkar lyfta maten till munnen, hehe.



                                                                


Det blir inte alltid som man har planerat...

Hade ju tänkt att jag skulle bege mig till Hässleholm för ett simpass idag också. Tisdagens träning gav mersmak. Men hade ju glömt att jag är tvungen att fixa min ansökan till det tyska universitetet idag, vilket innebär att jag antagligen inte kommer att hinna hem för att byta tåg så att jag hinner i tid till träningen. Får bli ett pass på gymmet istället, eller simhallen i Bromölla, men tror på gymmet. Det var ett tag sen nu, börjar bli sugen på att lyfta lite hantlar igen. Kanske ska skapa mig ett nytt gympass på tåget hem?

Det känns som att vardagen är väldigt komprimerad för att man ska hinna med allt just nu. Terminen är verkligen på sitt upplopp. Med lite drygt 2 veckor kvar har jag bara 1 uppsats och 2 salstentor kvar. Känns verkligen inte stressigt... alls! Ser väldigt mycket fram emot ledigheten. Ska förhoppningsvis få rätt på mina kartonger som stått i källaren sen typ flytten i somras. Hade tänkt bli klar lite tidigare med det, men men... Sen ska jag ta en grym julstädning där hemma med.

Blir till att göra ny träningsplanering för de första månaderna 2010 också. Men tror att jag ska ta den planeringen med en nypa salt. Det blir ju inte alltid som man har tänkt sig. Men, det kan bli ganska bra ändå! :)

Tyska Pokalen

Eftersom jag inte haft tillgång till Internet i helgen kommer här en liten redogörelse av helgens äventyr i Tyskland:


TORSDAG:

Dagen började tidigt, tidigt. Redan kl 5 var jag tvungen att släpa mig upp för att ta tåget till Lund och vidare till Helsingborg där jag mötte upp de andra. I minibus färdades vi sedan många timmar till den lilla staden Warendorf. Var redan kväll när vi kom fram. Fick i oss lite mat innan invigningscermonin som var mycket mysig, men samtidigt lite läskig. Fackeltåg genom staden och en samling på stadens torg. Mycket eld blev det.

       


FREDAG:

Fredagen var alltså första tävlingsdag. Hela 17 länder och 33 lag var där, däribland vi, tyska landslaget, två lag från australien och de alltid lika snabba italienarna. Såg en del bekanta ansikten från MVM i Kanada i somras. Tyvärr började täblingen inte så bra för vår del. När jag och F. var redo att simma 200 hindersim, vi stod redan framme vid startpallarna med simglasögonen på och överdragskläderna av, kom en funktionär fram och berättade att vi inte fick simma i baddräkter som gick ner till knäna. Man tycker ju att de kan informera alla lag om sånt innan tävlingen börjar. Så i lunchpausen var det bara att springa och köpa en ny baddräkt. Mitt lopp med tropeden gick inte heller så bra, men bogseringen i 4*25 bogsering kändes i alla fall bra.




LÖRDAG:

På förmiddagen simmade jag bara lagkapp, är ganska nöjd med min sträcka, men det är klart att det går att göra det snabbare också. Får ta och simma lite mer helt enkelt. På eftermiddagen simmade jag 100 bogsering med fenor. Var en halv sekund över mitt personliga rekord, vilket jag är nöjd med. Fick även skriva autograf till en liten tysk kille som fick min badmössa med. Kul! :)



På kvällen var det dags för lite avslutning. Det delades ut prsier till de bästa lagen som inte helt oväntat var Tyskland, Australien och Austrlien. Efter det blev det dans, dans, dans. Inte klokt vad alla hade energi kvar trots tävlingen. :) Och precis som förra året i Berlin åkte grabbarnas tröjor av nån gång under kvällen. Helt ärligt tjejer, livräddning är en underskattad sport.

       


SÖNDAG:

Det var tur att vi gick hem ganska tidigt från lördagens kalas och att man tog det ganska lugnt med det alkoholhaltiga för det blev en tidigt morgon på söndagen. Redan strax efter kl 7 rullade minibussen norrut igen.

Även om det inte blev några personliga rekord är jag mycket nöjd med helgen. 100 carry (bogsering med fenor) gick rätt snabbt och framför allt så behöver man erfarenhet från fler tävlingar för att utvecklas. Känns också bra att ha spanat in bassängen i Warendorf eftersom MVM 2010 går där. Laddningen börjar.... Nuuu... Blir simning i eftermiddag. :)

TACK TILL: Steffi för bilder och till alla lagkamrater för kul helg. :)


Många timmar i vattnet

...har det blivit de senaste dagarna. :)

Helgen spenderades som tidigare nämnt på Amf 1, med 5 livräddningspass på schemat. Jag och E. som ska tävla i helgen fick drilla upptagning av docka och koppling med torped i massor. Men, övning ger ju som bekant färdighet och jag börjar faktiskt få rätt bra koll på alla tekniska bitar som livräddning innebär. Nu ska det bara övas ännu mer så att jag blir riktigt säker och snabb på alla moment.

Mellan träningarna blev det mest vila. Lite massage hanns också med (tack L.) och på lördagskvällen åkte vi in till Sthlm för att fika med stadens största kanelbullar. Det tog oss nästan en timme att hitta parkering och då skulle caféet precis stänga. Men E. lyckades flörta till sig 2 gratisbullar som vi stod och mumsade på utomhus allihop innan vi letade vidare efter ett annat café.

Jag gillar egentligen inte café. 65kr för en chailatte och en bulle är hutlöst! Men gott var det i alla fall och vi fick en trevlig paus från träningen. Svängde inom L. på vägen hem och kollade på hennes nya lägenhet också. Mycket fin.

Kom hem från lägret trött av träningen, men ändå full av energi att fortsätta träna. Plus med en bula i huvudet. På söndagen tränade vi nämligen hindersim (som består av att man ska dyka under ett 70 cm djup hinder när man simmar) i full fart och jag, duktig som jag är, simmade rakt in i hindret (en metallstång) med huvudet före. Det går snabbt att simma nära hindret, men inte SÅ nära. Aj!

Så igår var jag rätt laddad att bege mig till Hässleholm för ett simpass. Tränaren sa att det skulle bli ett ganska hårt sprintpass, men jag höll på att dö av trötthet. Måste verkligen ta mig dit lite oftare! Idag blir det vila och middag med lillebror. Ska försöka simma en liten stund imorgon innan det bär av till Tyskland på torsdag. Ska bli grymt kul!!


Tillbaka på Amf 1

Jaha, då var man tillbaka på sitt f.d. andra hem; Amf 1. Platsen som fick 7 månader av mitt liv. Tänk att det redan har gått 3 år sen MUCK. Har sjukt mycket roliga minnen därifrån. Tyvärr skriver jag på min lilla dator så har inga bilder från den bilden att bjuda på för att förgylla inlägget.

Det ska bli riktigt skönt att komma i bassängen imorgon och få rensa huvudet från allt vad tyska heter. Har varit himla mycket med det på sista tiden. Kommer nog vara så fram till mitten på december, men sen ska jag ha en månad ledigt, vilket ska bli sååå skönt.

Hoppas att armen fungerar lite bättre imorgon, blev rätt stel av den där Svininfluensa-sprutan, ont gör det med. Men har sluppit feber och illamående som flera har råkat ut för.

Nästa helg bär det av till Warendorf i Tyskland för tävling. Längtar. Ska bli grymt kul. Tyvärr åkte jag ju på en förkylning som gjorde att jag missade en del träning, men innan dess gick det ju snabbt så hoppas på bra tider då. Får kanske en hint på hur formen är imorgon när vi hoppar i bassängen. Ingen sovnorgon; träning kl 8.00.

Jag tror det är bra även för motionärer att köra lite intensivare perioder ibland. Ta en egen träningshelg så att säga. Vet att det kan vara svårt med jobb, skola, eventuella barn och allt annat som ska göras. Då kan en träningsresa vara en bra idé. Mamma ocg jag har pratat om en träningsresa till Portugal, tror att Fitness Magazine anordnar det varje år. Någon som har andra tips??


The monotonous round of everyday life...

Först vill jag bara tacke er som skriver kommentarer. Det är verkligen kul. :)

Idag har varit en riktigt grå vardag. Har pluggat en del, men inte så mycket som jag borde. Har plockat iordning lite, men har ändå rätt stökigt i köket. Skulle träna, men kunde inte ens masa iväg mig till tåget. Orken borta. Ser vääääldigt mycket fram emot helgen då jag bara behöver koncentrera mig på träningen och eventuellt på lite tyska mellan passen. Bra att åka på läger när kontot nästan är tomt också, behöver inte handla lika mycket mat.

Appropå mat, om någon som läser detta har ett bra recept på en rolig och god sallad som jag kan variera mig med som är det varmt välkommet. Äter för lite grönsaker just nu.


Fullspäckat schema

Jag måste säga att de sista två veckorna har vi haft sjukt mycket i skolan så jag har helt enkelt inte hunnit blogga. Dessutom är det inte så intressant när det enda som händer är tyska-pluggande och förkylning. Har mest frusit, snorat och haft ont i örat. Men nu mår jag bättre och hoppas på ett bra simpass imorgon.

Dagen har varit en riktigt seg dag. Hatar var tredje söndag. Men man vänjer sig. En sambo som jobbar utomlands är inte det roligaste som finns. Som tur är så är han värd det. Och allt som allt är han hemma rätt mycket ändå.

Ser fram emot nästa helg som ska spenderas på Amf 1 med massa träning. Perfekt uppladdning inför tävlingen i Tyskland veckan efter det. Ska bli SÅ roligt. Fram tills dess blir det massa plugg och förhoppningsvis en hel del träning. :) 


RSS 2.0