no time

Solen skiner idag igen och jag sitter inne och jobbar med uppsatsen. Snart klar hoppas jag. Så prioriterar ju inte att skriva här om man säger så, det händer ändå inte så mycket pseciellt för tillfället. Tänkte lägga upp några bilder från midsommar bara. Var på Raggarfest + 25årsfest för Ricki.

Har kollat vädret för helgen. På lördag ska vi ut och åka båt, ska bli 30 grader och sol. Hoppas det stämmer. Det är jag minsann värld.



Riktigt nöjd med outfiten. :)


Många fina klänningar på tjejsidan.


Sorry grabbar, inte lika fint på killsidan helt enkel, haha.


Mormors gamla klänning gick sönder i en söm så bytte till andra kläder.
Martin & Jag.


DRESDEN.

FREDAG:

10.37 (eller vad det nu var) skulle tåget mot Dresden rulla från Greifswald. Fick dock hänga på tågstationen mer än en timme extra, eftersom tåget inte behagade komma i tid. Hörde något om ett banarbete tidigare på sträckan, men vet inte om det stämmer. Spelar mindre roll.

Efter många om och men (fick vänta en timme till senare under resan, vid ett av bytena) kom vi så till slut fram till Dresden. Bodde på hostel riktigt nära tågstationen, tog typ 5-10 min att gå, så det var ju super! Bodde med 5 andra tjejer från Polen (x 2), Slovakien och Spanien. Riktigt trevlig stämning.

Drog ut på stan efter att vi gjort oss lite hemmastadda på rummen. Blev en promenix genom centrum, för gamla delen med superfina byggnader och en del lockande affärer och sen vidare till nya delen. Där var det en typ en lokal festival, ni vet en sån som alla städer har, med massa musik, öl, mat och annat skoj. Blev öl, kebab (annorlunda variant än den hemma), mer öl och dans-dans-dans på gatorna!
Och sommarens första gin och tonic! Härligt.


Utanför tågstationen.


Första ölen. Smakade ovanligt bra.


Me and my beloved roomies.
Fr. v: jag, Monika, Marta, Betka, Veronika och Ana.

LÖRDAG:

Får erkänna att jag var lite småtrött på morgonen (halv åtta) när det var dags att gå upp eftersom det inte blev så många timmars sömn som jag behöver för att känna mig utsövd. Men det var det värt. Tur var i alla fall att det var ganska lugn på alkoholfronten på fredagsnatten för annars hade den historiska rundvandringen blivit sjukt jobbig, haha. Fick se många fina byggnader och höra intressant historia. Dresen är verkligen en superfin stad. Efter rundvandringen blev det lunch i en av Dresdens Biergarten (ölträdgård) och sen knallade vi runt mer i stan i små grupper. Vår lilla grupp gick bl.a. in i Frauenkirche. Så fint! Kollade på lite andra grejer och avslutade eftermiddagen (eller, då hade det ju blivit kväll) med att spana in några av affärerna. Köpte en flaksa vin som vi delade på rummet innan vi begav oss in till stan igen för att äta tillsammans med några andra. År VÄRLDENS GODASTE PIZZA med pesto, bladspenat, färska tomater och mozzarella. Sen avslutades allt med yttrligare en kväll/natt på festen.


Die Frauenkirche.
Tyvärr inga bilder från insidan för man fick inte fota, vilket jag respekterade. Men var verkligen superfint.


Utsikten från rådhusets utkikstorn.


Biergarten i stadsparken.


Försöker få en vettig bild på mig, och Monika bara busar. Haha.
Nöjd med kläderna i alla fall. :)


Hur mysigt är inte detta?

SÖNDAG:

Ytterligare en sen kväll + tidig morgon men var ändå inte överdrivet trött när det var dags att gå upp, packa och tömma rummen. Efter frukost och inlåsning av väskor i bagagerum begav vi oss ner till floden, die Elbe, för att med båt ta oss till utkanten av stan. Mycket mycket fint. Kändes nästan som att man kommit till en liten by. Åkte... "bergbana" upp och kollade på utsikten och gick sen tillbaka. Orkade dock inte ta några foton på tillbakavägen för då hade jag sååå ont i mina benhinnor, hälar och hade desutom fått 3 blåsor på och under tårna.
Lunchade i Dresdens största Biergarten, Schillergarten. Lite kul, eftersom jag ju studerar Schiller bl.a. Sen fick vi stressa som bara den för att inte missa vårt tåg! Efter ca 6,5 timmars resande var vi så tillbaka i Greifswald, trött med MYCKET nöjd efter superhärlig helg. Sov gott den natten. :)


De gör tydligen vin i detta området.


Här åkte vi upp.


Utsikten över Dresden och die Elbe. Ser även bron Das Blaue Wunder.


Schillergarten.


Mittagsessen = lunch.


Jag och Kristina skålar. Visst ser vi nöjda ut?!

Kan verkligen rekommendera alla att åka på en Weekendresa eller liknande till Dresden. Superfin stad och jag har verkligen haft en riktigt bra helg, trots SMÄRTANDE fötter. Ett riktigt hräligt gäng och okej väder hjälper ju också till på traven. :)


Inne i fina vädret...

TORSDAG:

Visst är det härligt med sol, men hade varit ännu härligare om man hade kunnat njuta av den lite mer. Men ska inte klaga, kan ju pausa på solig balkong då och då i alla fall.

Idag började jag dagen helt okej med ett kort morgonpass i bassängen. Egen träning eftersom tränaren är på Tyska Mästerskapen. Blev lite lugnare och passade på att träna längddyk och lite sånt som inte brukar ingå i passen vanligtvis.

Torsdag innebär ju också spårkkurs. Idag fortsatte vi med konjunktiv och fortsatte med färger. Sen gjorde vi ett rätt roligt test, där man fick använda hjärnan lite extra. Kul. Sen blev det lunch på Mensa med Olya och Ala.

Resten av dagen har mestadels spenderats framför datorn jobbandes med min uppsats, som vanligt just nu känns det som. Men det tar ju tid när man ska gå igenom olika böcker till varje stycke. Kommit en bit på vägen i alla fall. Vill bli klar så snart som möjligt så passar på när jag har tid. Hellre det än att stressa i slutet.


Massa böcker, anteckningar osv. Är man noggrann i början blir det lättare i slutet.


Motivation i en kopp.


När jag är klar med att skriva om den tyska passiven ska jag skriva om den svenska.
Hittade en tysk bok om svensk grammatik på bibblan. :)

I helgen ska jag till Dresden med ett gäng andra studenter. Ska bli superkul!

TREVLIG HELG!!


Uppsats.

Har suttit och skrivit på min uppsats i princip hela dagen fram tills nu. Varit ute i solen några korta stunder samt ätit lunch med. Måste säga att uppsatsen börjar ta form, även om det går långsamt frammåt. Har i alla fall en hyfsad bild på hur jag vill att den ska bli. Tyvärr (?) kommer man ju på nya saker hela tiden, och ändrar sig och så, men finliret får man helt enkelt spara tills den börjar bli klar. Kommer ju säkert att ändra sig igen. Svårt.

Känns lustigt att sitta och skriva uppsats nu när det börjar närma sig midsommar. Borde ju ha sommarlov och jobba på badet och vila huvudet och vara i solen. Känns i kroppen att det är något som är "fel". Tror det är en av anledningarna till att jag varit så trött sista veckan.

Att inte jobba en hel sommar = inga pengar en hel sommar. Spännande. Tänkt på det om ni ska iväg och plugga där de har lika lustiga terminer som här!

Nej, lite mellis nu och snart träna.


Tisdag igen = skola igen.

Tillät mig en sovmorgon eftersom jag varit så sjukt trött sista tiden. Tror det behövdes, för idag har jag faktiskt varit piggare. Hoppas på samma känsla imorgon för då blir det uppsatsskrivande till 1000.

Hoppade träningen idag. 3 anledningar: tröttheten, ont i ryggen, spana aktioner på tradera. Är på jakt efter en klänning till raggarfesten. Visade sig att mamma har en hemma efter mormor. Supersöt. Hoppas den passar bara.

Har köpt en tysk DVD och en bok. Ska krypa ner i sängen nuy med boken - Miliiionär uppföljaren till Vollidiot av Tommy Jaud. Hoppas budgetten håller för ytterligare två bokinköp av denna härliga författarare. Vet inte om de finns på svenska dock. ;)


Från Nationaldagen. På Zoo.
Den här stackars geten såg så ledsen ut så jag var tvunge natt kela lite med honom. Tror att han blev lite gladare.


Sommarlistan - Kopiera och svara!

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Nuförtiden har jag oftast alldeles för lite tid för att verkligen vara länge på mitt favoritställe, men favoritstället utan tvekan är fortfarande sommarstugan utanför Linköping. Och stranden i Åhus såklart. 

2. Hur spenderar du hellst den perfekta sommardagen?
- Ledig, gärna med fint väder och i trevligt sällskap. En heldag på stranden med roliga vänner, vollyboll och grillat med god dricka på kvällen är inte fel.

3. Vad lägger du hellst på grillen?
- Kött!

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- Jag har inte så långt sommarlov eftersom jag pluggar hela juli ut. Blir inget sommarjobb i alla fall. I augusti blir det träning inför MVM och pyssel i trädgården. Och förhoppningsvis sol och bad. Om det är dåligt väder ska jag städa källaren.

5. Dina bästa sommarfärger?
- Oj, den var svår. Vitt funkar ju alltid. Svalt och skönt på sommaren.

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
-
Sola för mycket så man bränner sig och grillhysteri.

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Den var också svår. Det var kul när vi var vid sommarstugan och hade en tam ankunge. Sen har jag ju varit på massa roliga tävlingar under somrarna t.ex. ungdomsSM i Malmö 2000 och förra årets MVM i Kanada. 

8. Havet, sjön eller poolen?
- Havet!! Uppväxt vid havet och är ett riktigt vattendjur. O andra sidan spenderar jag nog mer tid i poolen eftersom jag simmar som jag gör.

9. Vad väljer du i glassbaren?
Det är snarare än fråga om vilken glassbar jag väljer. Glassen i Åhus slår allt. Här i Tyskland får man så futtiga glassar.

10. Vart går din drömsemester?
- Är rätt sugen på att tågluffa nån gång. Och båtluffa i Grekland. Älskar Grekland - klimatet, maten, folket. Men just nu skulle jag säga att drömsemestern är Kreta med Martin. :)


Träningssammanfattning v. 23

Träningssammanfattning v. 23:

Antal pass: 6 (varav ett dubbelpass) - 4 simning, 2 styrka, 1 löpning
Träningstid: 10h 50min
Riktigt nöjd med den här veckan! In med lite mer livräddningsmoment (ska se när och hur jag kan lyckas klämma in det) och kanske lite morgonpromenxier med så...

Nästa vecka ska jag till Dresden över helgen så blir bara träning må-fr (förhoppningsvis orkar jag upp och simma innan tåget rullar på fredag, får se hur det går med allt).

Borde verkligen ta tag i intervall-löpningen snart. Behöver bli snabb med ju. Spelar ingen roll om man kan springa milen på hyfsad tid. I livräddningen är det 5-200 meter som gäller. Tips?


Bild från arkivet: Kanada  2009.


Då var det lördag igen.

Shit, vad tiden går fort. Snart ska man väl åka hem igen. Blandade känslor inför det. Men men, nästan två månader kvar i alla fall.

Idag har jag sprungit. Gick okej, skulle ändå bara ta det lugnt. Har ont i hela kroppen så imorgon blir det välförtjänt vila. Även tagit en tur med cykeln med Anne till en klädaffär som jag fått tips om, men hittade inget snyggt. På jakt efter något till midsommar, ska på raggarfest. Blev en glass i hamnen istället.

Tror det blir fotboll ikväll. Med något gott att dricka till. Visste inte riktigt vad jag var sugen på, så fick handla lite blandat, haha.


En svalkande ögonmask ska tydligen vara bra mot mörka ringar och huvudvärk.
Jag provar. Ca 10 min, nästan varje dag. Rätt gött. Ser lite rolig ut dock. :)


Älskade jeansshort.

Jeansshorts: Någon affär här i Tyskland.
Tröja: Carlings.

Ha en trevlig kväll!


Fredag.

Gårdagen bestod av plugg, träning och.... ja, det var väl i stort sätt det. Fick en del gjort på uppsatsen, hade velat skriva lite mer, men det började åska och blixtra som bara den så tyckte det var bäst att dra ut sladden. Fick läsa igenom litteraturen som evenetuellt ska användas så fick lite gjort i alla fall.


Himlen var nästan nattsvart, mitt på dagen. Och gatan svämmades nästan över efter 2 minuters ÖSregn.

Styrkeräning stod på schemat.
Blev uthållighetsstyrka med grabbarna. 5*45 sek med 45 sek vila. 2 min vila mellan övningarna. Jobbigt. Är minsann inte van vid att köra 5 set. Känns i musklerna idag. Men en löptur ska vi väl orka med?! :) Ska snart ge mig ut. Är i alla fall uppehållsväder idag, men lite blåsigt och lite molningt. Förhooppningsvis kommer det i alla fall vara varmt på min balkong sen så jag kan soooola lite.

Visst ja, fick ett kul besekd igår. Uttagen till NM-truppen (Nordiska Mästerskapen i livräddning) i höst. Rolig överraskning. :)

Ha en trevlig dag!


En torsdag i en students liv.

Förstår inte vart denna trötthet kommer ifrån. Snoozade en timme innan jag lyckades lämna sängen i morse. Frukost och sen in till stan för att hämta pengarna jag tjänade på en mässa för en månad sen. 38 euro tack så mycket. Kan köpa lite böcker jag behöver och kanske något nytt till midsommar med. :)

Sen var det dags för språkkurs. Riktigt imponerad över min lärares upplägg av lektionerna. Hoppas att jag själv kan göra så i framtiden.

Efter en lagom smarrig lunch bestående av pasta och köttfärssås som avnjöts till ett avsnitt av Arga snickaren bar det av mot träningen. Jobbigt, göt pass. Kändes i bröstmusklerna att jag gymmade igår. En av grabbarna hade födelsedag och bjöd på kaka efteråt och jag tillät mig smaka en liten bit på ca 1,5*3 cm. God var den. :)

Nu har jag hunnit äta (fast är typ hungrig igen), handla, packat upp och skrivit träningsdagbok. Har inget kul att läsa så blir kanske lite "tv" innan sängen.

Har blivit dålig på att lägga upp bilder märker jag. Hoppas jag kan ta och styra upp det snart.

Imorgon blir det träning och uppsatsskrivande. Måste bli klar med inledningen den här veckan. Inspirerande att skriva uppsats när de där hemma har sommarlov. Men så är det när man pluggar i Tyskland. De har himla lustigt terminssystem. Något man ska tänka på om man vill plugga här. Kan ju inte jobba nu i sommar så ekonomin blir lite ansträngd. Men det är det värt! :)


Gårdagens dubbelpass.

Igår blev det alltså styrka och simning. Först 1 timme styrketräning (ben, bröst, rygg, lite axlar) i maskiner (finns ej tillgång till fira vikter) sen en halvtimmespaus och 2 timmar simning på det.

Styrkan blev följande (efter uppvärmning):
Pec dec - nivå 1 - 3*15
Sittande rodd - nivå 4 - 3*15
Liggande bröstpress - nivå 2 - 3*15
Sittande axelpress - nivå 2 - 1*6 (dum inställning på maskinen)
Leg extension - nivå 2 - 3*10
Leg curl - nivå 1 - 3*10
Latsdrag (framför ansiktet) - nivå 5 - 3*15

Vet inte riktigt hur mycket vikt varje nivå representerar. Pec dec-maskinen behöver nog smörjas, den var riktigt seg, även i excentriskt läge. Blir det inte bättre får jag tala om det. Undrar hur jag ska förklara det på tyska, haha.

Simningen var rätt lugn, lätt kondition. Pyramidträning, dvs sträckorna blev längre och längre för att sen bli kortare och kortare. Totalt 5500 meter. Körde med gummifenorna med, bl.a. längddyk. Bra att jag fixar 50 under vattnet i 24 metersbassäng med gummifenorna. Då ska jag nog fixa 50 med fiberfenorna i långbana på 100 carry. (Säger detta er något?) Lite hindersim (fast utan hinder) blev det med.

Faktiskt ingen träningsvärk alls idag även om jag känner att jag styrketränade igår. Känns bra.

Har laddat med pasta och köttfärssås inför dagens pass, men det känns som det har sjunkit undan rätt bra så ska nog mumsa i mig en kiwi med innan och packar och drar.

Tycker mest det blir samma mat nuförtiden. Tips mottages gärna - både på frukost/kvällsmat och lunch/middag.


15 dagar

Var sinnessjukt trött i morse, förstår inte alls varför. Sov nog rätt oroligt i och för sig. Klockan ringde klockan sju, upp och på med "pluggkläder" (dvs pyjamasbrallor och mysigtröja) och tog på nagelmedicinen. La mig i sängen och väntade på att naglarna skulle torka (smart drag) och vaknade igen klockan nio.

Efter det har jag pluggat i princip hela dagen fram tills nu. Unnade mig 10 minuter i solen på balkongen också. har precis ätit lunch, matjesill och sånt woho. Fast gräslöken var sjukt dyr så fick bli rödlök till istället. Mina lägenhetskompisar fick också smaka (måste ju sprida den svenska matkulturen) och det verkade som att de gillade det, fast det var lite ovanlig kombination av ingredienser kanske. Midsommarkänsla över det hela.

På tal om det är bara 15 dagar tills jag åker hem för midsommarfirande. Ska bli härligt att träffa sambon och vovven igen. Sen är det dags att lägga på ett kol med uppsatsen och tentorna. Är inte inspirerad alls att sitta inne och plugga nu när alla i Sverige har sommarlov dock.

Lite mindre än en timme kvar till träningen nu. Styrka + simning = 3,5 timmar. Kanske blir nån liten paus däremellen, får se hur de brukar göra. Hoppas jag orkar skirva lite på uppsatsen ikväll. Allt tar ju SÅ LÅNG TID. Har i alla fall planerat in uppsatsskrivande på fredag så förhoppningsvis blir inledningen klar denna veckan.
Wish me luck!


Bild på lilla skruttan i februari när vi hade maskerad.
Ser ni vad hon föreställer? :)


En sak att tänka på vid utlandsstudier.

Har nyligen skaffat mig ett tyskt mobilnummer. Köpte ett kontantkort via internet. Nog för att jag kan ringa hem till hyfasat pris (samma minutpris som hemma men med högre uppkopplingsavgift) samt prata via skype och msn, men om man vill prata med någon i landet där man studerar och slippa vara beroende av en dator, kan det vara en god idé med ett inhemskt kontantkort. Allt för att dra ner mobilräkningen. Vi studenter är ju inte kända för att ha gott om pengar (fast svenska studenter har det riktigt bra om man jämför med studenter från andra länder).


8 juni - morgonträning.

Hade gärna följt mammas råd och vilat på morgonen idag, men då hade jag å andra sida fått stressa massa efter skolan. Kunde inte alls somna igår så var inte beredd på att vakna 05.16 - 4 minuter innan väckerklockan skulle ringa. Stannade dock kvar några minuter extra för att känna efter om jag inte mådde lite dåligt ändå och försöka övertala mig själv till att somna om. Av någon konstig anledning vann den andra sidan av mig och efter en liten fruksot (man kan inte äta för mycket innan morgonträningen) bar det av till simhallen.

Huvudserien idag bestod av 10*100 meter special (för min del crawl) med rätt hög fart fast ändå hyfast lång vila. Gick bra, även om jag kände av nattens brsit på sömn och de två senaste veckornas byte av träning mot alkohol. Dock nöjd med min insats och kan nu med gott samvete vila i eftermiddag. Skönt att slippa stressa efter skolan.

Imorgon blir det långpass - styrka + simning i en följd. Hu, hur ska det gå.


Lagkappslaget vid MWG i Indien 2007.


Tillbaka i vattnet.

Idag har verkligen varit en upp- och nerdag.

Började dagen bra med bra frukost, plugg, städning av garderob och bra lunch. Därefter blev jag dock supertrött och ville helst gå och lägga mig och sova. Men åkte självklart till träningen. Har ju velat till simhallen sen i fredags! Blev genast pigg när jag kom i vattnet. Underbar fördel med simning.

Reaktionsträning stod på schemat, toppen för en gammal distansare som jag, och det blev även en del koordinations- och orienteringsträning. Vilket resulterade i massa snurrande - fram, bak, åt höger och vänster!

Jag gillar inte att snurra.
Jag mår illa av att snurra.
Resultat: Mådde pyton efter träningen.

Hungrig som bara den men inte sugen på att äta alls när jag kom hem efter träningen. Dessutom hade jag inte mycket tid innan jag skulle iväg på mentorsträff och prata tyska ordspråk. Är egentligen fortfarande lite hungrig, men inte sugen på nåt av det jag har hemma. Mår skumt och är rätt trött.

Funderar på om det blir bäst med morgon- eller eftermiddagsträning imorgon. Orkar nog inte med båda i alla fall. Dubbelpass blir det förhoppningsvis torsdag och fredag så räcker ju med ett pass imorgon.

Tips någon?

Har förresten anmält mig till tävlingen i Rostock i juli. Blir bra övning innan MVM.

Nationaldagen...

... har inte varit annorlunda någon annan dag här i Tyskland. Sov inte så länge som jag ville efter den sena gårdagen (förstår inte hur klockan hann bli 3 innan jag kom hem) men vaknar man så vaknar man. Gårdagskvällen var hur go som helst. Satt först i hamnen med Marie och delade en flaska vin i solen och sen blev det födelsedagskalas och studentfestivalavslutning.

Idag har jag tvättat, solat, varit på djurparken (ja igen) och planerat kommande veckan. Tyvärr har inte all tvätt torkat än trots att det varit superfint väder. (Minnesnotering: tvätta tidigare så tvätten hinner torka innan solen försvinner från balkongen.) Nu hänger det som inte hunnit torka på alla möjliga ställen i mitt rum. (Har bl.a. hittat ett nytt användningsområde för torpeden.) Ikväll blir det lugnt. Tror jag ska ha en pyssla-om-mig stund med kroppsskrubb, fotfilning, nagelmålning och sen kanske dra igång en film med.

Längtar till simhallen imorgon. Ska bli supergött att få plaska lite igen! Ska börja med styrketräning med. 2 gånger / vecka lagom? Funderar på om jag ska vara med på en livräddningstävling i Rostock i juli. Är ju bra träning inför MVM. Tyvärr är inte "min" sträcka med, men finns ju annat liknande som jag kan köra. 

Bilder från helgen:


Kläderna från igår. Bytte dock jackan mot svart kofta. Värmer mer. Känner mig riktigt nöjd med tubtoppen i alla fall.

    
I solen i hamnen. :)


Fullproppad balkong. Gött med balkong i söderläge. :)

     
   
Matvrak i djurparken. Så sjukt söta!


Lördag.

Dagens uppgifter städa bokhylla, jobba med uppsatsen, träna kopplingar och vara ute i fina vädret är alla avklarade, med variernade resultat. Bäst lyckades jag nog med bokhyllan som är superren och snyggt organiserad nu. Sämst med kopplingarna. Det var inte det lättaste att sitta på trångt studentrum och försöka koppla torpeden runt ett stolsben. Blir nog bättre om jag tar med torpeden till simhallen och kör lite runt "flaggstången" efter simningen.

Hade lite ont i halsen i morse och min tå är helt förstörd så vi får väl se hur det blir med löpning imorgon. Visserligen känns halsen mycket bättre, det var nog bara morgonhalsont, men min tå mår dåligt. Nageln gick ju av och nu håller den på att växa ut igen. Tror att den växer in i tån, för det varar och gör ont. Får se om det går att få på löparskorna imorgon. Annars kanske jag kan ta ett barfota-löppass på stranden. Något måste man ju göra. Längtar till simhallen på måndag.

Ikväll blir det ut i fina vädret och dricka lite vin.


Mina favoritställen i Greifswald - del 3.

Fortsätter serien om mina små guldpärlor här i Greifswald. Efter att ha börjat rätt lugnt med studentrummet och simhallen ska vi nu gå över till ett ställe där man mer än gärna spenderar en kväll i goda vänners lag.

Del 3 - Domburg:

Domburg är en rätt speciell... krog får man väl kalla det. Blev verkligen positivt överraskad första gången jag var där i början av april. När man kommer in genom dörren ser det ut som vilket ställe som helst där man kan sitta och ta en öl med kompisarna; bord och fåtöljer står lagom utspridda och belysningen är dämpad. Ett helt vanligt ställe med andra ord. Om man däremot beger sig trappan ner i källaren får man uppleva något som inte varje uteställe har.

Skulle väl säga att det är inspirerat av mellanöstern eller så, tänk Ali Babba och sånt. I källaren är nämligen fåtöljerna utbytta mot... madrasser. Längs med väggarna har man byggt upp som platåer, täckt dem med madrasser och placerat ut bord med 15cm höga ben och kuddar. Således är det bara att sparka av sig skorna och krypa upp i ett hörn med en kudde bakom ryggen och beställa en smarrig drink, förslagsvis mellan 20-22 då de bara kostar 3,50. Som sagt, ett perfekt ställe när man vill träffas och snacka och bara softa. :)


Första gången på Domburg, nöjd med en smarrig Cosmopolitan i handen.


Martin gillade det också. :)


Sörplar på en Swimming-Pool.


Svårt att få bra ljus därnere, ser ju inte alls lika mysigt ut på bild. Men ni fattar principen i alla fall. Här: Rätt folktomt halv nio en torsdagskväll. I glaset finns Green Mile som faktiskt inte var den godaste drinken jag druckit.



Om ni nån gång kommer till Greifswald är Domburg (på Domstrasse) ett måste!


Det är tur att jag har dig.

Är lite tomt i lägenheten efter att Martin begett sig hem mot Sverige igen. Men får i alla fall mer tid till både skola och träning. Har inte blivit mycket av det de sista två veckorna, men eftersom jag inte har särskillt mycket sommarlov tyckte jag att jag kunde unna mig ett Spring Brake nu.

Har städat mitt rum, hallen och toan. Jag och mina lägenhetskompisar har ett städschema som faktiskt fungerar så vi slipper totalskabbig studentlya. Känns bra.

Vill ju helst vara ute när det är så här fint väder men jag vet av erfarenhet att jag ska ta mig an solen i små doser åt gången annars blir jag en liten gris med ömmande hud. Har därför hoppat fram och tillbaka mellan balkongen och datorn idag, men nu tror jag att jag har fått tillräckligt med färg för idag. Kanske.... Får se om det blir en löptur nu på eftermiddagen.

Funderar på om det kommer bli lätt eller svårt att sova ikväll. Kommer nog bli lite ensamt efter mer än en vecka med älsklingen. Men å andra sidan kommer det bli gött med lite plats att kunna snurra rundor i sömnen.

Igår var vi på Domburg. Älskar det stället!! Kul att Martin gillade det precis lika mycket som jag också. :)


Det är tur att jag har dig!


Cykeltur och djurpark.

Idag vaknade vi till nästan helt blå himmel och bara lite vind. Helt okej väder för en cykeltur genom Greifswald med andra ord. Kul att få via Martin lite mer av lilla staden där jag pluggar. Först begav vi oss till hamnen och sedan cyklade vi längs med ån hela vägen in till centrum.


"Förorten" :)

Martin ville till djurparken och jag belv superglad, det var ju en av sakerna jag ville göra också. Så vi trampade bort till lilla djurparken och fick se massa söta djur. Tog tusen bilder så kan verkligen inte visa alla, men en del ska man väl kunna dela med sig av.


Sötnosen!


Sitter man i matskålen?


Martin ser lite skeptisk ut.


Metar. :)


Martin döpte ett av marsvinen till Kladden. Till min ära! Komplimang??

Sen cyklade vi hemåt och jag fick visa både bibliotek och simhall. Synd att entrén är så dyr. Hade gärna gått och badat imorgon. Vi tog oss även en promenix i botaniska trädgården och spanade in lustiga träd och färggranna blommor. Var mest skönt med lite lugn och ro.


Kärlek.

Har lagat mumsig pasta med hemmagjord sås och nu väntar en lugn kväll hemma. Ska visa Domburg imorgon. :)


Morgonplask.

Vilovecka förra veckan. Blev ett lätt löppass med mamma på ca 1,5 timme dock. Har börjat ställa in min pulsklocka med distansmätare som jag nog kommer ha mycket nytta av i framtiden. :)

Idag var första simpasset efter tälingen. Var sjukt trött efter två nätter med för lite sömn. Men det var som vanligt skönt att komma i vattnet igen. Blev ett bra teknikpass på 1 h 20 min och 3000 meter. Skön start. Tur att de andra har lugn vecka så man inte måste börja på max.

Extra nöjd över mig själv för att jag orkade gå upp i morse även fast Martin fick ligga kvar i sängen och sova lite till. Kröp ner igen efter träningen och sov en timme till. Fin start på dagen.

Tyvärr har det regnat nästan hela dagen men har ändå varit ute en del. Gått på stan och så. Imorgon ska det nog bli finare så då blir det lång cykeltur. :)


RSS 2.0