En vecka...

Har varit en vecka i Sverige nu. Tiden flyger iväg. Snart dags att åka tillbaka till Tyskland men antar att det kommer att gå lika fort tillls nästa Sverigebesök (midsommar).

Idag har det blivit mycket plugg. Inte så roligt att sitta instängd när solen skiner, men vill man lära sig nåt och lyckas på tentan är det bara att bita i det sura äpplet och ta sig i kragen och alla andra klyschor som kan passa in. Fick mig en eller två timmar i solen under plugg-pausen i alla fall. Rensade ogräs i min rabatt. Ett livslångt projekt det där. Har ganska mycket kvar, men det är rätt rogivande med. Ska lägga kantsten också, i augusti tror jag. Shit, det är kul med hus och trädgård. Fast mycket jobb. Oh, köp larm med utryckning har vi också gjort. Inte för att vi har så mycket av värde, men känns tryggt ändå.

Martin lagade god middag till mig, men jag lagade ju mat igår. Himla jämställda vi är ibland. Ska plugga lite till sen ska jag gå och ta han om köket så det är fint tills han kommer hem från golfen.

Jag har inte tränat idag. Inte idag heller. Har vilovecka. Kanske blir lite löpning med mammi på lördag.

Nu är det dags att ge sig på översättninge igen!! Tenta imorgon.
Tråktisdag.

Igår var en rätt seg dag, mest bestående av försök till att plugga och med halv storm utanför fönstret. Desutom blev jag väckt av en pigg hund som ville ut och gå. I och för sig ett rätt skönt sätt att börja dagen, när man väl lyckats ta sig ur sängen. Det är tur att man har henne, hade varit himla ensamt hemma annars.

Kvällen blev desto bättre med bästa vännerna, en halv pizza och lite gott rött. Stort tack till Linas katter som uppförde sig förträffligt trots hund i lägenheten.

Vaknade mitt i natten av att Z skällde och hörde att någon var i huset. Snacka om att jag blev rädd! Men det visade sig vara min underbara sambo som kom hem lite tidigare. :) Härligt att få sova tillsammans igen.

Nu bär det av till stan för frisörbesök och en chai-latte. Sen blir det plugg i princip resten av dagen.


Mustaschkampen!

Det finns en länk en bit ner till höger på bloggen. Klicka så hittar du all info. Visst har väl du också 50kr att ge till cencerforskningen??


Wettkampfbericht.

Ich habe ja versprochen, dass ich auch auf Deutsch über den Wettkampf schreiben soll. Oder eigentlich war es 3 Wettkämpfe: die Schwedische Meisterschaften (SM), die Militärische Meisterschaften (FMM) und ein internationaler Wettkampf "Brita Memorial".

Meine Resultate:
200 Hindernisschwimmen: 2.31.17 (meine beste Zeit ist 2.29.99) 3. Platz auf Brita, 2. auf FMM und 1. auf SM.
50 Retten: 45.28 (neue beste Zeit, früher 46.71) 8. Platz auf Brita, 3. auf FMM und 2. auf SM.
200 Superlifesaver: 2.50.29 (meine beste Zeit ist 2.50.19) 5. Platz auf Brita, 2. auf FMM und 2. auf SM.
100 Retten mit Flossen: 1.07.58 (neue neste Zeit, früher 1.09.63) 5. Platz auf Brita, 1. auf FMM und 1. auf SM.
Dazu bin ich auf 3 Staffel geschwommen und hat Line Throw gemacht (wo man also eine Leine werf). Das habe ich auf der Zeit 15.98 gemacht.

Jetzt habe ich auch einen Platz zu die Militärische Weltmeisterschaften im August, in Warendorf in Deutschland. :)

Vielen Dank für guten Training und bis nächste Woche!!

PS. Fals ich etwas Falsches geschrieben habe, z.B. die falsche Präposition, sag mir bitte Bescheid, OK? :) Danke.


Tävlingsrapport.

Nöjd med helgens tävlingar. Hade hoppats på lite, lite snabbare tider på 2 av mina 4 individuella sträckor, men det var inte långt över mina personliga rekord så det är ändå bra. Och på de andra blev det 2 fina nya personliga rekord. Fick även prova på Line Throw som faktiskt gick riktigt bra. Har aldrig kört det innan så det är jag supernöjd med. Och lagkapperna gick också rätt bra tror jag. Medaljutdelningen till Försvarsmakten var i alla fall inte liten. :)

Mina resultat:
200 hindersim: 2.31.17 (1a SM, 2a FMM, 3a Brita Memorial)
50 bogsering: 45.28 (2a SM, 3a FMM, 8a Brita Memorial) Nytt personligt rekord!
200 superlifesaver: 2.50.29 (2a SM, 2a FMM, 5a Brita Memorial)
100 bogsering med fenor: 1.07.58 (1a SM, 1a FMM, 5a Brita) Nytt personligt rekord!
4*25 bogsering (3a Brita)
4*50 medley (3a Brita)
4*50 hinder (4a Brita)
Line Throw: 15,98

Provade på att köra serc (typ av sjukvård/agerande vid olycksplats) och nordsikt lagkapp för första gången och det kändes helt okej. Vet inte vad vi slutade på för plats, men det är inte så viktigt. Var mest en kul grej och jag tycker att vi gjorde rätt bra ifrån oss.

Tävlingarna pågick fredag och lördag och efter det fick vi reda på vilka som får följa med på militär-VM i sommar. Kändes bra att få en plats i laget för det är ju så roligt att tävla och vi har alltid så grymt kul ihop i vårt gäng, eller vår lilla familj som det även har kallats. :) På lördagskvällen blev det bankett med helt okej mat och lite mumsigt vin och sen blev det lite dans fram mot småtimmarna. Ganska kass DJ, men jag hade rätt kul ändå.

Nu blir det nog en ganska lugn vecka, måste bland annat plugga till en tenta, och sen drar det igång igen så smått nästa vecka. Blir inte jättmycket träning nästa vecka kanske, eftersom Martin ska med ner till Tyskland, men ett par pass ska jag nog hinna med. Och sen kan jag öka träningsmängden veckan efter det. Tycker minsann att jag förtjänar lite semester nu.


Helgens medaljskörd. Blir mycket när man kör 3 tävlingar på samma gång och tävlar i sammanlagt 8 grenar.


Resultatet av 200 hindersim. Lite roligt att det blev en av varje valör.

(Liten förlkaring. På Brita Memorial får alla vara med, där är det alltså störst konkurrens. På Försvarsmaktsmästerskapen får alla med kontrakt med Försvarsmakten vara med. För att vara med på SM måste man vara medlem i Svenska Livräddningssällskapet, samt vara Badvaktsutbildad.)

Vill passa på att grautelera resten av vårt lag till alla fina prestationer och tacka för en grymt rolig helg! Vi ses i Halmstad i juli. :)


Hej Sverige!

Fick ett härligt välkomnande av Öresundståget på Malmöstation igår. Det lyckades vara försenat, bara 5 minuter, men ändå. Härligt att de jobbar så hårt på att allt ska var precis som vanligt när man kommer hem. Som pricken över i:t fick vi också stå still i Kristianstad en halvtimme eftersom de hade problem med att dela på tåget. Pff.

Blir tåg idag igen. Hoppas hoppas att de kan hålla tiden någorlunda idag i alla fall. Såg på vädret att det varit oväder i Sverige igår, men förhoppningsvis ska det inte påverka min resa. Stod inget på SJ's hemsida i alla fall. I alla fall är det nu dags att bege sig till Jönköping för årets SM. Ska bli spännande att se hur det går när man inte har tränat livräddning sen lägret i mars. Ska i alla fall bli grymt kul, inte minst för att det kommer bli ett överskott av roliga människor att umgås med. Me looooove!! :)

Funderar på vad det ska bli för kläder på banketten, eller kläder vet jag, men vilka skor. Tror jag kör Anna Bergendal-stil och kör converse till klänningen... Hmm...

På söndag kommer rapport! Trevlig helg på er!

sista träningen

Då var sista träningen innan SM avklarad. Farten är okej, men inte super. Tur att jag inte kör så mycket sprint. Problem med massa kramp idag. Inte kul alls. Får ta och kolla upp om jag har brist på något istället för att gå runt och gissa. Svart på vitt ska det vara.

Fick två lyckoamulletter av min tyska tränare, Dörte. :) En sten med ett hål igenom (som en tunnel) som på tyska kallas för Hühnergott om jag finns rätt. Och en liten kräfta i en nyckelring eftersom Kräftan är simklubbens maskott. Kul!! Har döpt den till Frans. Frans (och stenen) ska få följa med Maskott till Jönköping i helgen. Ska bara se till att inte Erik får tag på honom. Ska lägga in foto på dem sen men orkar verkligen inte nu. Måste packa.

Tur att jag inte behöver ta hem så mycket kläder. Mest livräddningsprylar och lite alkohol. :)

Sov gott alla!

Snart så...

Snart dags för tävling nu. Fick fråga om vad det är för en tävling. Svaret är... kompilicerat. Egentligen är det 3 tävlingar i en. Först och främst gäller det i alla  fall livräddning. De 3 tävlingarna jag kommer köra samtidigt är FMM, SM och Brita Memorial. FMM står för Försvarsmaktsmästerskap och är som SM fast bara för personer som på något sätt har ett kontrakt med Försvarsmakten. Jag har mitt hemvärnskontrakt, alltså får jag vara med. SM behöver jag väl inte förklara så mycket närmare, mer än att man måste ha badvaktsutbildning för att få tävla SM i livräddninge. Brita Memorial är en tävling som alla får simma, även personer från andra länder. Det är således här det kommer bli störst kunkurrens.

Dagens simpass gick okej. var i skolan som vanligt och kom hem strax innan sex. Snabbt koka pasta, slänga på lite pesto, kasta i sig maten och bege sig till träningen som började kvart i sju. (Minnesnotering till mig: ska jag simma på tisdagar får jag äta lagad mat till lunch och ta ett lättare mellanmål innan träningen.) Trots det gick det ändå okej på träningen. Fick ett speciallanpassat pass för mig vilket kändes bra. Körde bland annat lite korta sträckor på tid (6*25 uppifrån med 175 löst imellan) och tiderna var snabbare än de varit tidigare här i Greifswald, men inte såå snabba som jag hade velat. Lite seg frekvensa i armarna. Och som vanligt inte särskillt grym på att starta. Men ändå lite snabbare så det är ju alltid nåt. Tur att jag inte ska köra 25 meter på tävlingen i alla fall. Uthålligheten känns i alla fall bra. :)

För ett år sen höll jag också på att träna inför samma tävling samtidigt som jag höll på att ladda inför Vätternrundan. Trodde inte att jag skulle säga det, men jag saknar faktiskt cykelpassen. Hoppas på fint väder i september så kan jag cykla då. Blir väl helt enkelt till att göra om klassikern snart igen. 2012 kanske... Känns lite konstigt att jag inte ska simma Vansbro i år heller. Har ju gjort det varje år sen 2006 nu.

Imorgon blir nog sista simpasset innan tävling, på tordsdag åker jag till Sverige för en dryg veckas "semester". Härligt.

Trött men nöjd efter Vätternrundan 2009.


Typiskt.

Har haft skruttväder hela helgen och så fort besökarna åkt hem tittar solan fram. Typiskt. Inte för att det är toppenväder, men man kan i alla fall se lite blå himmel och solen lyckas bryta igenom det tunna molntäcket som fortfarande ligger kvar över Greifswald. Är det verkligen maj nu?

Tiden går på ett sätt sjukt fort. Snart har jag varit här halva tiden. Tycker det finns så mycket jag vill hinna med.

Igår blev en "vanlig" söndag med städ, plugg och bio på kvällen.

Idag blir det också massor med plugg och en del annat som måste fixas. Bland annat tågbiljett till torsdag. Ska ha en liten Sverigesemester. Tävling, tenta (?), träffa lite vänner och så. Och äntligen träffa Martin igen. 8 veckor utan honom är låååång tid. Ska bli kul att ta med honom hit sen också. :)


Bild från förra helgens äventyr i Kletterwald. (Jag till vänster.)


Helgen med Mami och Lillebroren.

I onsdags kom ju mamma och Jesper hit och i torsdags blev det en heldagsutflykt. Hoppades på bättre väder till fredagen, men icke. Ut i smårusket för en löptur alla tre blev det i alla fall. Eftermiddagen spenderades på stan, fick tag på ett par solbrillor på HM (destuom 50% rabatt) så nu ska jag väl ha allt inför sommaren. (Om den någonsin behagar komma hit.) Sen hem för god middag och sen tillbaka till stan. Var ju tvungen att visa mysiga Domburg. :)

Tyvärr var inte vädret bättre igår. Ösregnet på förmiddagen gjorde att vi begav oss till shoppingcentret en liten bit härifrån. Fanns inte jättemycket intressant men hittade billiga Converse så mamma och Jesper fick med sig nya skor hem i alla fall. Jag hade såååååå gärna köpt ett par blåa jag också, men ekonomin tillåter inte riktigt nya skor just nu. Och så har jag ju redan 7 par Converse så kanske klarar mig med dem.

Eftermiddagen var lite bättre så tog oss ut till et naturområde och gick en prommenix på lite drygt en timme, bland lera och vattenpölar. Jeansen blev sjukt leriga, men det finns ju tävttmaskin. Skönt att komma ut lite i alla fall. Blev fryspizza (riktigt knaprig god sådan) till middag och mysig hemmakväll med kortspel och gårdagens Så ska det låta.

Nu är jag själv igen och ska spendera dagen med plugg, städ och bara ta det lugnt. Kanske blir ett stretchpass om jag får tid över.

Lite bilder från gårdagen:


Mustaschkampen!

Tänkte hjälpa min vän Markus att driva hans Mustaschkamp frammåt. Läs - begrunda - skänk 50kr!!

"Under lördagen tog min mustaschkamp en vändning o sköt i höjden ordentligt. När jag först startade denna insamling gjorde jag det för att det var en kul grej och för en god sak o hoppades på att få in kanske 500 spänn.... Nu är siffran över 5500:-
Jag satte ett möjligt mål på 5000:- innan den 28 maj. Idag är det den 16e maj.

Detta är inte min mustaschkamp. Detta är vår mustaschkamp. Vår kamp mot prostatacancern.
Jag är bara den håriga överläppen utåt o alla ni som väljer att ge en gåva till cancerfonden är dom verkliga kämparna.

I den skrivande stunden är vår insamling den 15 bästa totalt i HELA Sverige. Det säger inte lite det.

Det är fyra dagar kvar till kommunvinnarna presenteras över hela landet o dom kommer att tillsammans med 20 storsamlare att gå till final o fortsätta sin insamling ytterligare en vecka.

Och vad innebär då detta???

Givetvis krävs det mer av oss... Och då menar jag alla.
Ni som inte har tagit upp mobilen o skickat ett sms än gör det. Eller skänk valfritt belopp via internetbanken. Länkar finns längre ner.

Och ni som redan har skänkt en gåva ska ta det ett steg längre o börja tjata på era vänner, flickvänner, pojkvänner, mamma, pappa, bror, syster, övrig släkt, lagkamrater, facebook vänner, folk ni inte ens känner: Skicka ett sms o skänk 50 spänn. Det är hur enkelt som helst.
Och givetvis får man skicka hur många sms man vill =).

SMS:a BESEGRA 3015 till 72988 för att skänka 50 kr till insamlingen. Om du skriver in ditt namn efter insamlingens idnummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.
Exempel: BESEGRA 3015 Johan Ek

http://www.cancerfonden.se/sv/mustaschkampen/Kampa/Insamlingar/?collection=3015#donate

Följ alla kamper på : http://www.cancerfonden.se/sv/mustaschkampen/Kampa/Insamlingar/?show=Amount


Jag Marcus Svensson, stolt bärare av mustasch, bugar o tackar ödmjukast för alla gåvor som kommit in.

OBS: Varenda peng går till cancerfonden."


Roadtripp och cykeltur.

Igår kom mammi och lillebror på besök. Ska stanna här till söndag morgon. Idag var röd dag så alla affärer och så var stängda. Därför begav vi oss ut på en liten roadtripp till Anklam (som inte var mycket att ha, men vi fick tag på en god glass i alla fall) och  till ön Usedom. Inte det bästa vädret, men vi slapp regnet i alla fall. Besökte bl.a. Heringsdorf där jag var förra veckan. Trevligt att gå lite vid havet igen.

Kom tillbaka fram mot eftermiddagen och lagade god middag: kött, klyftpotatis, sås och grekisk sallad. Har inte ätit vare sig riktigt kött eller potatis sen jag kom till Greifswald så kan utan överdrift säga att det smakade gudomligt.

Efter middagen begav vi oss ut på en cykeltur till hamnen och in till stan. Mycket folk ute. Mycket festande folk ute. I Tyksland firar man nämligen inte bara Kristi Himmelsfärd utan idag var även Herrentag, typ "alla mäns dag". Verkar var en stor festdag i alla fall.

Allt som allt en bra dag. Fick till och med se lite sol fram mot kvällskvisten. Imorgon väntar en löptur och en sväng in till stan och gå i lite affärer.


Jag i Anklam


Me and Mammi


Jag och lillebror busar på lekplatsen.


Vid havet i Greifswald.


Sista hårda passet...

... inför FMM/SM/Brita avklarades igår kväll. Simmade 3*10*100 crawl, först rätt lugnt sen lite snabbare och sen med bra fart. Första 20 kändes superbra, men under de sista 10 kom mjölksyran smygande och i slutet hade jag helt sjukt ont i både armar och ben. Orkade inte hålla bra tid på alla, men på en del i alla fall.

Nu är sista passet innan nästa veckans tävling. I helgen blir det vila från vatten eftersom det är Kristi Himmelsfärdshelg och vi inte har någon träning. Blir lite lugnare träning och mer sprint nästa vecka. Kommer nog bli bra.

I helgen blir det ett löppass eller två med mamma och förhoppningsvis lillebror om inte hans träningsvärk sätter käppar i hjulet för det. Ska träna mina fötter med.

Onsdag.

Tack för kommentarer. Alltid kul att se att någon läser.

Har städat rummet eftersom jag väntar finfrämmat i helgen och nu ska jag passa på att plugga lite innan mamma och bror dyker upp. Har laddat med nöt/bär-blandning och kaffe och Bjarne sitter som vanligt i närheten och hejar på.

I eftermiddag blir det simning igen och sen blir det vila från bassängen i helgen, har inga träningar torsdag och fredag pga Krist Himmelsfärdshelgen. Ska nog ta mig ut på en löptur. Och träna fossingarna (alltså fötterna). De får stå ut med så mycket så är ju viktigt att ta hand om dem.


Umtumlande dag.

Kunde inte somna igår. Upp 05.20 trött som attans. Morgonträning. Gick bra. Härligt trött efteråt.
Fick reda på att farfar gått bort. Var väl väntat så man borde vara förbered, men det känns ändå sjukt konstigt. Jobbigt.
I skolan hela dagen. Intressante föreläsningar för en gångs skull och seminariet gick också bra. Skönt att skingra tankarna lite.
Ett par av mina nya vänner såg att jag inte riktigt var mig själv. Härligt med lite stöd när de "vanliga" vännerna är så långt bort geografiskt sett. En kram satt fint.
En snabb visit på födelsedagsfest på kvällen. God mat, trevligt folk, men jag var inte där till 100%.
Nu är jag trött och har ont i huvudet. Sängen kallar. Kanske läsa lite i min bok Vollidiot.
Imorgon kommer mor och bror på besök. Trevligt. Bra att det kommer nu när jag ändå inte får festa för verkar vara mycket fest på gång imorgon.


Plask plask pannkaka.

Var är det riktiga farten? Var är kraften? Varför gick dagens träning skitdåligt??

Kortare simpass på måndagar. Blev lite blandat med arm, ben och sammansatt. Med och utan fenor. Längddyk med gummifenor. 50 längddyk med fiberfenorna från pall på 26,04 eller nåt sånt. I och förr sig i 25metersbassäng så då går det ju lite långsammare än i 50metersbassäng, men behöver få mer kraft i kickarna. 25 crawl från pall gick ju inte heller särskillt snabbt, 14.04. Vad är det med mig? Varför ska tiderna ligga över 14? Jag vill ner under 13 nu. Argh! Blir så frustrerad.

Ska lägga in styrketräning efter Brita och hoppas att jag kan få upp farten lite till då. Tur att man inte tävlar i 25 meter i alla fall. 200 hinder kan nog gå bra i alla fall. Måste tänkte positivt. Suck.


Snart är vi där igen...


Coco före Chanell.

Igår kväll blev det alltså MensaKino (bio alltså) igen. Tittade på nya filmen om Coco Chanell, Coco före Chanell. Vet inte om jag bara har tur med filmer för tillfället eller om jag är löjligt positiv, men det här var också superbra.

Filmen hanldar, som titeln antyder, om Cocos liv innan hon blev framgångsrik och världsberömd. Egentligen hette hon Gabrielle. Filmen börjar när hon och hennes syster blir avsläppta på ett barndom av deras far. Sedan hoppar filmen fram i tiden och vi får följa vuxna Coco fram till berömmelsen. Vill inte säga för mycket, men tyckte verkligen att den var intressant i alla fall. Se den!


Helgen.

Kort inlägg för ska iväg och se på bio tänkte jag. Kostar det bara 1 Euro är det lika bra att passa på. Plus att på söndagar är filmen på tyska och det är ju bra.

Igår var heldagsutflykt till Usedom. Besökte Kletterwald (klätterskog) och lekte Tarzan. Mycket kul. Fick på värsta klättrarutrustningen med hakar och allt och sen var det bara upp bland träden och gå balansgång, åka linbana, svinga sig i lianer med mera. Det fanns olika banor att välja på. Det första vi gick var ganska harmlös. Sen hittade vi en annan som hette Äventyr. Kul, tänkte vi. Var inte lika entusiastik 20 meter upp i träden sen. Men lyckades ta mig igenom allt (är lite fegis för höjder ibland). Tror stenhårt på att göra saker man är rädd för etc för att boosta självförtroendet!

Efter det var vi i en mysig liten ort vid havet. Nästan lika fin strand som Åhus. ;)

Idag har jag i princip gjort två saker: städat och pluggat. Så nu är jag välförtjänt av Coco Chanell med tjejerna.
Nej, hinner inte mer nu. Mer bilder kommer i veckan!!


Marie och jag trotsar kylan och mumsar glass!


Mina favoritställen i Greifswald - del 2.

Då ska jag äntligen ta tag i utlovade serien om mina favoritställen här i lilla tyska hamn- och universitetsstaden Greifswald - här kommer del två.DEL 2 - FREIZEITBAD.

Inte helt oväntat är ett av mina favvoställen här simhallen. Har flera gånger suttit sjukt trött efter en dag i skolan, en dag med pluggande framför datorn eller liknande men ändå lyckats ta mig i kragen och masa mig till träningen.
Och man blir ju piggare direkt när man kommer i vattnet!

Är inte säker på att det skulle vara ett av mina favoritställen om jag inte tränade med klubben. Inträdet är nämligen rätt dyrt. Men senare på kvällarna är det lite billigare och tre kvällar i veckan får man simma mellan 21.00-21.45 för 3 Euro. Och det är ju helt oek jom man är motionär och vill gå dit en gång i veckan eller då.

De har många andra aktiviteter också, som vattengympa och vattenspinning (ja! med cyklar!) och då och då annordnas kvällar när man kan simma och basta (eller nåt) in på natten. Man kan också unna sig en härlig behandling, t.ex. massage, något jag enevtuellt tänkte unna mig i juni eftersom min massör i Sverige inte har tid när jag är hemma. Kan vara skönt att bli av med lite spänningar.

De brukar inte gilla att man fotar inne i simhallar men ni ska i alla fall få se utsidan.


Fredagsmys?

Upp tidigt, tidigt (05.20) för ett härligt morgonpass i bassängen. Var lagom trött eftersom jag såklart inte lyckades somna igår. Fortfarande i halvkoma cyklade jag genom grårusket och märk väl, klockan var inte ens 6, och då möter jag en gammal man (med basker och käpp och allt) ute på morgonpromenad. Vad har hänt med dagens pensionärer egenltigen? Hoppas jag också får möjligheten att vara en pigg pensionär.

Hur som helst, ner till simhallen var det, men träningen var inställd av ännu okänd anledning. Hem och sova. Eller? Lika bra att utnyttja tiden tänkte jag och satte igång med översättningen.

Och det är i princip det enda jag har gjort idag. Tar himla lång tid det där, men nu är jag en bit närmare tentan i alla fall. Blir till att göra lite till på söndag. Och så var det den där uppsatsen med ja...

Lite träning hann jag med i alla fall: Blev kort löprunda, lite benträning och sjukgymnastik för mina axlar idag i, så har inte gått helt träningslös.

Till middag blev det kyckling med... nästangrekisksallad (hade inte råd med oliver och fanns ingen rödlök i affären). Men guuuuuud vad gott det var. Har bara ätit kyckling en gång sen jag kom hit och då var det blandat med massa grönsaker i en kinesisk rätt. Kom knappt ihåg hur kycklingfilé smakade. Totalt underbart. Speciellt tillsammans med fetaosten.

Kvällen blir lugn för hela staden verkar ha dött av höstvädret. (Visst ja, snorkallt är det, under löpturen kändes  lungorna som i vintras när jag var ute och sprang i snön. What?! Var är våren?) Desutom blir det tidig morgon imorgon med. Ska iväg och leka Tarzan i nån skog eller nåt. Vet inte riktigt själv, men rapport kommer säkert.

Söndag ska jag i alla fall ha en välförtjänt sovmorgon.

PICTURES:


Man tager vad man haver. Jag har inget förkläde här och ville inte få stekstänk på fina tröjan.


Detta kan man nog göra nånting av...Ser kanske inte mycket ut för världen, men för mig var det heaven!

Trevlig fredag på er alla!


Filmtips.

I förrgår var jag på studentbio på Mensaklubb. De hade ställt fram plaststolar med mjuka sittunderlag och visade film från en projektor på en vit duk. Man måste betala 0,50 Euro för ett slags terminkort och sen kostar varje film 1 Euro. Inte lika bekvämt som en riktig bio, men lätt värt pengarna.

Hur som helst måste jag i alla fall tipsa om filmen, för den var grymt bra. En sån där härlig må-bra-film, som bjöd på många skratt.

Filmen vi såg var Julie & Julia, en film som är baserad på två sanna historier som vi får följa parallellt, regisserad av Nora Ephron.

Den ena historien handlar om den amerikanska kocken, kokboksförfattaren och TV-personligheten Julia Child, som levde 1912-2004. Vi får följa henne i efterkrigstidens Paris och se hur hennes intresse för att äta utvecklas till ett intresse för att laga mat. För oss svenskar är kanske Julia Child inte så jättekänd, men i USA är hon mycket stor. Hon gjorde matlagningen till något helt nytt när hon, tillsammans med Simone Beck och Louisette Bertholle, gav ut kokboken Mastering the Art of French Cooking (Det goda franska köket) 1961.

Den andra historien, som alltså löper parallellt med den första i filmen, handlar om snart 30-åriga Julie Powell (spelad av Amy Adams). Hon har ett mindre tillfredsställande jobb där hon spenderar dagarna med att prata i telefon med folk som på ett eller annat sätt blivit drabbade av 11-september-katastrofen, men drömmer om att bli författare. En dag får hon reda på att en av hennes så kallade vänner har startat en blogg, och inser att det kan hon också göra. Eftersom hon hanterar sin jobbiga vardag genom att laga mat, bestämmer hon sig för att blogga om det. Hon ska, under 365 dagar, laga alla 524 recept ur Mastering the Art of Frensch Cooking.

Julia Child spelas av Meryl Streep och hennes make, Paul Child, spelas av Stanley Tucci. Vill se ni en annan film med de båda rekomenderar jag Djävulen bär Prada. Nog för att jag gillat Meryl Streep tidigare också men efter den här filmen tycker jag att hon är fullständigt fenomenal!

Vill inte säga för mycket, tycker ni att den verkar bra så är det ju bara att kolla på den. Helt klart en film värd att se. Helt enkelt ett måste att se!


Simning.


Först snabbt svar på Mickes kommentar.
Jag äter inte chips eller godis över huvud taget, har inte gjort sen nyår. Det är Bjarne som inte kan hålla tassarna i styr. Men han har grym ämnesomsättning så han får snaska chips ibland. Är bara rädd att han ska finna tjusningen i rödvin och dricka upp mitt lilla lager när jag inte är hemma.


Sen över till dagens träning.
Som vanligt på torsdags eftermiddagarna var jag sjuuukt trött - den där språkkursen tar knäcken på mig, men den är ju så rolig - men lyckades ändå pallare mig iväg till simhallen. Och tur var väl det. Inte nog med att man bli mycket piggare så fort man hamnar i vattnet, det gick desutom ganska bra. Idag också. Skumt.

Samma testserie som förra veckan, och sista 100 gick på...... 1.05.21 = ÅRSBÄSTA! Lagom nöjd med det ja. :)

Hoppas jag lyckas komma tidigt i säng ikväll för imorgon ringer klockan redan 05.15. Dags för morgonpass igen!


ifall det säger er något :)


Studentliv.

Idag har jag stått på en slags mässa "Internationell Dag" och svarat på frågor om Sverige och delat ut broschyrer etc till tyska studenter som var intresserade att studera i Sverige, Norge eller så. Kul att göra lite reklam för sitt land och att det faktiskt fanns de som var uppriktigt intresserade. :)Blev studentlunch idag, dvs pasta o pesto. Och en morot. Måste ju få i sig lite nyttigheter med. Eftermiddagen har sen spenderats med plugg och träning av fötter. Nu ska jag slänga i mig nåt ätbart och sen ska jag in till stan och gå på studentbio.

Laddar upp lite bilder från i förrgår också.


Är rätt grym på det där med frukost.


Bjarne är nyfiken.


"Regnfilosofi"


Tisdag.

Morgonträning - skola 12-18 - kallt väder. Behöver man säga mer. Trött. Tänkter inte gå utanför lägenheten mer idag men ska vara duktig och gå igenom lite anteckningar från dagens grammatikseminarium i alla fall. Pluralbildning av tyska substantiv. Mmm, jag skuttar rundor av glädje. Not. Men det måste göras. Och snart måste jag börja på mina uppstas. Snart...Saknar!


Morgonpass.

05.15 - Kolckan ringer.

Trött, eftersom jag sovit sämre än vanligt. Blir så ibland när jag känner att jag måste upp en viss tid, vill inte försova mig så är beredd att vakna när som helst. Plus att jag ville somna snabbt eftersom jag skulle upp tidigt och bara det gör ju att man blir mindre avslappnad. Ibland är jag bara knäpp.

Hur som helst lyckades jag ta mig upp och få i mig en liten frukost innan det var dags att trampa iväg mot simhallen.

100 broken nerifrån (segt) massa ben och ännu mer medley och 4500 meter (1h35minuter) senare var jag nästan död. Blev ett långt avsim för kände mig fortfarande seg i kroppen sen gårdagens pass, blev inte mycket avsim då inte. Får se om jag hinner simma imorgon annar blir nästa pass på torsdag. Gött att vara på gång på riktigt igen.

Känner mig i alla fall grymt nöjd med att dagens träning redan är avklarad. Snart bär det av mot skolan.

Måndag.

Dagen i korthet: plugg, sprungit ärenden etc, ätit god middag, simmat (med fiberfenorna woha) och varit på mentorsträff. Ska nu sova. Träning 06.00 imorgon.

Kajsa, det blev inte så mkt bilder. Men här är några från tjejfesten/förfesten.
Enda grabben som fick vara med. :) Det gick nog ganska lugnt till tror jag. Vi ser i alla fall välidigt städade ut tycker jag. :)

Helgen.

Ja vad har jag gjort egentligen.

I fredags var det ju lite partaj, men blev rätt lugnt. Igår blev det sovmorgon, städning av lägenheten, översättningspluggande och allmänt en rätt lugn dag.

Idag har jag läst grammatik, tränat lite, tagit en promenad i botansika trädgården och lekt med min kamera och skrivit träningsrapport till tränarna i Sverige.

Nu blir det till att vila levern helt och hållet i 3 veckor och träna på bra inför SM/FMM. Känner mig laddad sen trosdagens träning.

Lite bilder från dagens prommenix:
Lite är bättre än inget

Hade egentligen ingen lust att träna idag. Men kom fram till att lite är bättre än inget så blev ett kort löp-pass + blåstryka. Effetivt. Desutom behöver jag bålstyrkan för ryggen är lite sleten. Imorgon blir det bassängen igen. :)

saknad

Saknar sambon, vovven, familjen o mina vänner. Ibland märker man vilka som är ens RIKTIGA vänner.

Vad är det man säger, en olycka kommer sällan ensam??!!

Vill hem.

RSS 2.0