1 månad kvar

1 månad kvar till SM idag.
Längtar redan. Känner mig sjukt taggad. Även om träningen gått liiiite sämre än vad jag velat sista två veckorna och jag har varit trött och energilös så kan jag ändå knappt vänta att se vad jag kan prestera. Känner mig mentalt stark. Idag har jag äntligen haft lite mer energi också. Igår var jag totalt orkeslös. Pappa höll med när han kom och hälsade på igår. Han sa också att jag lät enormt mycket piggare idag när vi talades vid innan. Bra.

Började dagen med träning.
Tror det är bra. Man vaknar liksom till liv och så har man det gjort. Misstolka mig inte, jag tycker om att träna, men det är ändå en sak som kan bli klar. Nu när jag jobbar med uppsatsen så kan man ju plugga hela dagen utan att känna sig klar, då kan det vara svårt att hitta orken till träning på eftermiddagen. Sen tror jag iofs att jag har ätit lite fel sista dagarna. Idag har det gått bättre.

Tyävrr är det ju dock eftermiddag innan man sätter igång med plugget.
Men det struntar jag i idag. Har som sagt tränat och även handlat, fyllt påskäggen med godis :) haha, varit ute med hunden, plockat iordning lite här hemma samt bläddrat igenom en ny huskatalog som jag beställde för ett par dagar sen. Nu är det i alla fall dags att dyka ner i böckerna igen + fila lite på inledningen.

GLAD PÅSK!!


Mina nya träningsshorts.

Ibland behöver man lite extra motivation och vad passar då bättre än lite ny utrustning. :) Den här gången blev det nya träningsshorts som belöning för att ett av delmålen mot målvikten klarades av. Köpta på Team Sportia i Kristianstad.


Helgen i bilder

FREDAG:

Efter rätt myckett plugg blev det en tur till stan för mjukglas och lite shopping. Älskar att shoppa utan att göra av med en krona egentligen. Älskar presentkort. Hämtade även ut ett efterlängtat paket som kom med posten, nämligen...


Kvällen innehöll grillat på uteplatsen, biljard och fredagsmys. Bara älskling och jag.


LÖRDAG:

Hjälpte mamma att städa/slänga. Firade mammas födelsedag med bowling, smörgåstårta och sällskapsspel.


Present


Jag, Martin och lillebror.


Sällskapsspel


SÖNDAG:

Har påskpyntat...

Nu ska jag fortsätta med uppsatsen + inlämningsuppgiften i det mentala träningsprogrammet.


Har tyvärr inte blivit nån träning alls sen i onsdags. Kroppen har varit väldigt kraftlös, jag har varit trött, halsen har gjort sig påmind. Känns bra att jag har kunnat jobba med det mentala i alla fall. Nu har jag i alla fall gett mig själv en ordentlig vila och hoppas att nästa träningsvecka blir bättre.


Fredag

Dagens plan:

 - Jobba med uppsatsen
 - Gå en promenad
 - Jobba vidare med mentala träningen
 - Grilla med Martin

Tyvärr går det rätt segt med uppsatsen just nu. Har börjat skriva på inledningen, men det blir liksom inte helt bra. Har kör fast. Och det är sjukt jobbigt när jag vet hur mycket som är kvar att göra och när jag lägger ner en massa tid men inget händer. Frustrerande.


Varifrån denna trötthet?

Varit så sjukt trött både måndag, tisdag och onsdag och jag vet inte riktigt varför. Ogillas skarpt.

Har i alla fall fått 3 timmars hyfsat effektivt uppsats-arbete gjort idag samt fixat en massa annat som inte alls hade med uppsatsen att göra, men det var ändå rätt skönt att kunna stryka dem från listan. Släpade mig iväg på ett ben-pass på gymmet också, gick faktiskt bättre än väntat förutom att mitt vänstra knä krävde lite extra uppmärksamhet.

Har inte bestämt hur morgondagen ska se ut riktigt. På nåt sätt ska jag i alla fall jobba vidare med min uppsats och sen tänkte jag ta mig en tur till Hässleholm för lite kvalitativ simträning.

Natti Natt!


"Goals are dreams with deadlines"

(Citerat Diana Scharf)

Idag har jag börjat med ett "mental-träning-projekt" som ska pågå under sex veckor. Gjorde första övningen nyss. Första veckan handlar om mål och målsättningar. Kom över citatet ovan och tyckte att det var grymt bra sagt. Vet inte alls vem Diana Scharf är, men för den intresserade rekomenderar jag Google. Har faktiskt redan fått lite nya tankar och funderingar som jag tänkte använda mig av under någon av veckans träningar.

Dagens träning blev ett lugnt simpass med teknik och sprint. Hade tänkt åka till Hässleholm och simma idag, men så blev det alltså inte. Har varit så sjukt trött både igår och idag, vet inte riktigt vad det beror på. Känner mig också rätt stressad över uppsatsen, det känns inte som att jag har kommit så långt i arbetet med den. Har dock börjat fundera lite över inledningen idag, samt läst metodbok och lånat lite nytt material. Imorgon går arbetet vidare.

Imorgon blir det nog ett ben-pass på gymmet och på torsdag är det tänkt att det ska bli poolen igen.
Börjar ändå få in en rätt bra känsla av kraft och teknik igen. Känns härligt. Känner mig redan taggan inför SM, snart bara en månad kvar. Ska bli riktigt kul att se vad jag kan prestera. Plus att träffa alla underbara livräddare såklart. :)

Men nu ska jag stänga av datorn och unna mig en timma i soffan innan sängdags. Sömnen är ju också viktig.


Träningssammanfattning v. 14

Måndag: Powerwalk med hunden + egen core (60+10min)

Tisdag: Styrka rygg, bröst, axlar, triceps (55min)

Onsdag: Simning sprint/A2 (90min)

Torsdag: Stryka ben, mage, ländrygg (55min)

Fredag: Livräddning (85min)

Lördag & Söndag: Vila

Bra vecka.


Veckans träning so far

Måndag:
Powerwalk med hunden 60 min + 10 min egen core-träning (mage, midja, ländrygg, stabilitet...)

Tisdag:
Styrketräning (rygg, bröst, axlar, triceps) 55min

Onsdag (idag):
Simning med S71: sprint/A2 (för er som är icke-simmare, A2 är rätt lugnt) 1,5h

Körde 3 sträckor uppifrån (alltså start från pall) på tid.
50 cr - 29,5
25 cr - 12,8
25 fj - 13,5

Sjukt nöjd med mig själv, var ett tag sen jag var nere på de tiderna. :)


Från MVM i Warendorf. Ska försöka bli bättre på att lägga upp nyare bilder.


 


Pluggtips.

Startade dagen med ett pass på gymmet. Blev rygg, bröst, axlar och triceps. Har sedan fixat lite smått som behövde bli fixat och varit ute på en promenix med vovven. Nu ska jag ägna resten av dagen åt att jobba med mitt examensarbete. 30hp-uppsats, hu. Men är faktiskt, hör och häpna, rätt laddad inför att skriva den. För alla andra som inte är lika laddade har jag skapat en liten lista med pluggtips. :)

* Musik. Jag föredrar instrumental musik eftersom jag lätt börjar lyssna på texten istället för att läsa/skriva annars. Favoriten är Vivaldi på Spotify.

* Energi. Klassikern är ju kaffe med en skvätt lättmjölk. Behöver jag plugga på helgen föredrar jag ett glas rött. ;) För övrigt gäller det att inte glömma bort att äta och att unna sig lite frisk luft och motion också. Där har jag turen som har hund.

* Post-it-lappar. Jag vet att jag har sagt att jag ska minska mitt användande av dessa fantsatiska lappar men när det gäller skolan gör jag ett undantag. Ibland har man alldeles för mycket som ska göras för att hålla allt i huvudet, då är det lika bra att skriva ner det. Samma sak gäller om man stöter på nåt av intresse när man läser. En av favoriterna är små post-it-flikar på ca 1x3cm i olika färger som man kan markera viktiga stycken i böckerna med.

* Överstyrkningspennor i olika färger. I min kalender betyder gult skola, blått träning, rosa extra viktiga skol-saker, t.ex. inlämningsdatum och grön annat viktigt. :)

* Planering. Skriv ner vad som ska göras och när det ska göras. Återigen ett tillfälle för post-it och överstrykningspennor. ;) Följ planerinngen, revidera vid behov. Och kom ihåg att ha lite ledigt med.

Har ni fler pluggtips??

Dags att återgå till uppsatsen nu...


RSS 2.0