Träningsplanering v. 5

Förra veckan gick inte riktigt som planerat, det gör sällan det nu när skolan tar sån tid och energi. Men det är bara ett par veckor kvar på det mest intensiva nu. Det blev 4 träningspass + 1 mentalt + 2 morgon-PW. Inget för knät, mycket dåligt gjort av mig. Skärpning.


Denna vecka har jag tänkt träna enligt följande:

Måndag: Knärehab + valfri aktivitet i gymmet.

Tisdag: Simning / livräddning. Distans tror jag.

Onsdag: Simning / livräddning. Teknik/fart tror jag.

Torsdag: Coressfit/core.

Fredag: Simning / livräddning alt. vila beroende på dagsform och studier.

Lördag: Lätt löpning + helkroppsstretch.

Söndag: VILA

Promenerar ju med vovven med så får en hel del vardagsmotion.
Och så SKA jag göra mina knäövningar VARJE dag!!!


Har redan varit inne och kört dagens pass: 30 min knä-rehab + styrka för rygg och axlar. Körde bl.a. 3x3 @ 50kg i breda latsdrag och lyckades köra ett set (6reps) med 2x10kg-hantlar på axelpressen (PB). Sjukt jobbigt att få upp hantlarna till rätt läga dock. Skulle behöva en gymkompis. Det blev även enarms hantelrodd på härliga 16kg (PB) och 3 set för baksida axel med rep i kabelmaskinen, men tycker fortfarande att den är rätt knepig.

Nepp, nu ska jag återgå till kaffe och plugg innan det blir middag och sen mer plugg. Kanske lite tvätt och fix i köket med. :)




Man måste dö några gånger innan man kan leva

Fruktansvärt seg dag idag.
Min kropp värker från träningen i förrgår och igår.
Mitt hjärna arbetar febrilt med resultatkapitlet till uppsatsen.
Ska snart iväg på middag his svärföräldrarna.
Bör väl duscha och göra mig accepterbar för världen.

Arbetar under total tidspress just nu.
Till viss del är det mitt eget fel.
Om jag hade....
Men det funkar inte att tänka så för det gör inte saken bättre.
Nu gäller det att bita ihop och förska se ljuset i tunneln.

Flippade ur totalt igår.
Blev förbannad på Martin för en sak han sa.
Och för mjölkkartingen i sop-påsen.
Blev förbannad på mig själv för att jag inte kunde fokusera på träningen.
Blev förbannad på tåget som var 25 minuter försentat.
Och blev förbannad på idioterna på ICA som gick i snigelfart och stod i vägen för mig.
Sen blev jag arg för att jag hade blivit arg över småsaker.
Smart.
Not.

Lugnade ner mig på kvällen i alla fall.
Blev god mat med älsklingen (fylld fläskfilé med sås och sallad), film (Wallander) och mysig kvällspromenad med brors vovve (Ludde a.k.a Kludden) som bor hos oss den här helgen.

Ska få några rader till nedskrivna tänkte jag.
Längtar tills detta är klart.
Längtar tills det blir ljusare.
Längtar till sommaren.

Ha tålamod med mig, tack!


Skyr blåbär



Supergod! Smakar verkligen blåbär. :)


Middag :)

Chili Con Carne och grönsaker. Najs!


Skyr

Lunch idag bestod av två matiga mackor med hemmagjord tonfiskröra (tonfisk, ägg, creme fraich, majonäs, lök, salt och peppar) och paprika samt Skyr - den isländska youghurten. Har varit sugen på att prova den enda sen jag såg reklamen på TV faktiskt.



Näringsinnehåll Skyr Hallon & granatäpple:
per portion (160 g): 
520 kJ (120 kcal)
Protein 16 g
Kolhydrat  14 g
varav sockerarter 14 g 
Fett 0,3 g (0,
varav mättat fett 0,2 g
Skyr finns i fyra smaker: Hallon & Granatäpple, Jordgubb, Blåbär och Vanilj. Jag köpte Hallon & Granatäpple, som jag alltså provade idag, samt Blåbär.

Så, vad tycker jag då om denna produkt?
Konsistensen var jättebra! Av någon anledning hade jag fått för mig att den skulle vara tunn och rinnig, men den var riktigt tjock och krämig. Smaken var det inte heller något fel på, kan lätt tänka mig detta som en nyttigare dessert, t.ex. istället för glass. Bra är också att den innehåller mycket protein, ungefär samma mängd som kvarg/kesella. I locket finns en liten plastsked,vilket är supersmidigt om man ska ha den med sig eller om man köper den "i farten". Det sämsta med den var väl egentligen priset, tycker att den var lite dyr.

(läs mer på www.skyrsverige.se, det är även där jag har lånat bilden)




Sova?

Mobilbloggar.

Kan inte sova. Har lite småpanik över mitt examensarbete. Vill bli klar NU! Har pluggat i princip hela dagen. Lite ofokuserad stundvis dock. Tyvärr.

Tyckte jag var duktig som började dagen med promenad, cyklade till biblioteket och lånade fler böcker vid lunch för att få lite frisk luft, stack till gymmet en timme som avslutning på dagen. Men...

Nu är jag bara löjligt trött men kan inte sova. Magen kurrar lite med. Men mest försöker jag stålsätta mig mot min handledares kritik som förväntas komma imorgon vid handledarmötet. Det här har inte riktigt gått som planerat.

När jag är klar med uppsatsen, alltså helt klar, när den är godkänd och allt, då ska jag unna mig något. Funderar på en Fjällräven Kånken... Och så kanske jag får fixa till designen på bloggen som jag lyckats förstöra.

Sov gott alla!


Träningsplanering v. 4

Måndag: Simning/Livräddning

Tisdag: Stryka överkropp + knärehab

Onsdag: Simning/Livräddning

Torsdag: Crossfit/core

Fredag: Simning/Livräddning

Lördag: Kondition + styrka

Söndag: VILA / Stretchpass

+ (morgon)powerwalks
+ dagliga knäövningar och gärna något mentalt
Tänkte försöka boka in en kroppsmätning och en massage snart också.


Träningssammanfattning v. 3

Träningssammanfattning v. 3

Måndag 16/1:
MorgonPW med hunden. 3,42 km på 38,23
Styrka 50 min: Rygg, bröst, axlar, triceps. 3 x 10-15 reps / övn.
Har även varit hos sjukgymnasten och fått mitt knä undersökt.

Onsdags 18/1:
Livräddning 1,5h med Josse. :)
Varit hos sjukgymnasten igen, fått mitt program och gått igenom övningar.

Torsdag 19/1:
"Mental träning": Läst 1h i Nya Bäst när det gäller.
"Återhämtning": Varit på ansiktsbehandlning. Skönt. Det känndes som att det behövdes denna veckan som har varit ganska påfrestande. Stressa ner lite och låta kroppen och hjärnan slappna av.

Fredag 20/1:
Mina dagliga knäövningar.

Lördag 21/1:
Kond + styrka 1h 45min: Först 1h på crosstrainern, sen stryka för rygg och mage, avslutades med ordentlig stretch. Riktigt nöjd med det här passet!
Mina dagliga knäövningar.

Söndag 22/1:
Mina dagliga knäövningar.
Var och bowlade. Kom på att man kan se det som mental träning, för man måste fokusera på sig själv och stänga ute de andra. Inte bli stressad när man börjar ta igen poäng osv. :)

Man kan väl säga att träningsveckan inte riktigt blev som jag ville (3pass av planerade 5) Har gått en massa promenader med vovven i alla fall. Det blev färre pass än planerat, men de jag körde känndes bra i alla fall. Känns också bra att jag tagit tag i det där med knäet. Nästa vecka blir bättre! ;)


Lördags-träning

Träningen har inte gått riktigt som planerat denna veckan. Fast, de passsen jag har kört har ju varit rätt bra. Och dagens pass är jag riktigt nöjd med.

Började med 1 timmer på crosstrainern. Ca 950 kcal brända, woho!! Sen blev det breda latsdrag, smala latsdrag, ryggres med vikt, hängande benlyft, crunches på boll, plankan. Avslutade med en ordentlig stretch! Känndes riktigt bra idag. Jobbigt, men bra. :)

Nästa vecka ska vovven inte vara hemma, men jag tänkte att jag skulle ge mig ut och prommenera innan frukost ändå. Utom om jag ska köra morgonpass. Ska prova ett nytt pass på gymmet nästa vecka med. Tror det är bra.

Nu blir det snart kycklingtacos! :) Oh, visst ja, måste köra knärehab med.

Trevlig kväll på er! :)


Proteinpasta

Igår provade jag Low Carb Fusilli till köttfärsröran eftersom jag har dragit ner lite på kolhydraterna för tillfället.
Smaken var lite annorlunda, det smakde på något sätt... Kartong? Eller, nej, det är kanske inte helt rättvist sagt, men det var något lustigt över smaken i alla fall. Detta framträdde dock mest när man enbart åt av pastan. Tillsammans med köttfärsröran slank det ner hur lätt som helst.

Rekommenderas absolut till personer som äter LCHF-kost och även andra personer som vill åt mer protein och mindre kolhydrater (framför allt mindre snabba kolhydrater). Låter det intressant kan du läsa mer om produkten här till exempel.


Bild från Gymgrossisten.


Provat något nytt

Provade att laga något nytt till middag idag. Blev hur bra som helst. Nästan. SKa laga det en gång till och ändra ett par småsaker, sen tänkte jag lägga in ett recept. Jag ska kalla den "Mias mumsiga fisklåda". :)

Trötta tisdag

Hade besök av lillebror igår. Vi kollade på idrottsgalan, drack te och traggade. Det var trevligt. Han hade sin hund med sig också, som vägrade att sova med honom i natt utan prompt skulle sova i stora sängen med mig och Z, haha. :) Men det gick bra.

Idag har jag varit hos frisören (välbehövligt), tvättat lite, jobbat vidare med uppsatsen (ack, må slutet på denna tunnel komma snart) och provat proteinpasta med Martins grekiska köttfärsröra till middag. Proteinpastan var rätt spännande. Ska försöka skriva lite mer om den i veckan så håll ögonen öppna! ;) Martins grekiska köttfärsröra är förövrigt helt sjukt god och jag ska tvinga honom att laga mer av den!

Har inte blivit mycket till träning idag. Överkroppen är stel sen igår, knäet är i och för sig på bättreingsvägen men inte helt ok, och i övrigt har jag bara varit trött (och lat?) nu på eftermiddagen och kvällen. Har börjat få ordning på min nya träningsdagbok i ala fall och skrivit ett livräddningspass till imorgon bitti.

Nu ska jag sätta upp min årsplanering med målsättningar, förbättringsområden och översiktsplanering på abslagstavlan så att jag varje dag blir påminnd om vart jag är på väg! Sen blir det soffmys med lillskrutten.


Kostschema v. 3-4 2012.

Kostschema v. 3-4 2012


Vardagar upp 6.30 (5.00 måndag). Promenad innan frukost.


Ca 7.15. Frukost: ½ burk lättkesella som mixas med 2 dl bär, 1 Omega-3 advanced, 1 msk Vimi-Pro i ett glas vatten. Ev. en kopp grönt te, gärna med citron i.


Ca. 10.15. Mellanmål: 1 Diet Pro Advanced drink blandad i vatten.


Ca. 13.15. Lunch: Blandad sallad med kyckling/tonfisk/skaldjur. Vatten.


Ca. 16.15. Mellanmål: 1 Optinut. Vatten och/eller grönt te, gärna med citron i.


Ca. 19.15. Middag: 125 g lax/kyckling/magert kött, sallad, potatis/varma grönsaker. Vatten.


Ev. kvällsmål t.ex. 2 kokta ägg eller 1 avokado om jag är hungrig.


Om jag tränar kvällspass får jag ändra lite/lägga in ett litet mål till.


Om man tränar efter frukost tar man mellanmålet efter träningen. Då kan jag byta plats på drink och bar. Eventuellt blir lunchen också tidigare då, för det är lite sent att äta kl. 13.15 om man t.ex. har tränat 8.30-10.00. Motsvarande gäller om man tränar efter lunch.


Innan träning BCAA.

Tror detta kan blir bra.


RSS 2.0