Sjukling

Hemma från jobbet idag. Segt. Men kan man inte stå raklång (lätt framåtlutad med en arm över magen funkade något bättre) ska man inte undervisa. Jag är dock inget duktig på att sjukanmäla mig. Får löjliga skuldkänslor. Vad är det för fel på mig?

På dagens schema: kurera sig och försöka bli bättre till imorgon.
Tråk.


Kvitto

Idag blev det simning med KSLS masters. Teknik/fart-pass kan man väl kalla det. Efter ca 1,5 timme avslutade vi med en 50a från pall på tid. Simmade 50 frisim på 29.85. Gött! Härligt att träningen ger resultat. Speciellt nöjd eftersom jag varit så sjukt seg idag. Finns mer att ge första 25 meterna dock. Tyckte inte jag fick upp farten förrän efter vändningen.

Som jämförelse simmade jag på 29.92 på masters-SM i våras. Min bästa tid (på tävling, men tror inte jag slagit det på träning) är 29.48 från maj 2007. Lätt att jag ska satsa på att simma under 29 sekunder nästa år! :)


Memories

Drygt 5 år sedan. Shit (!) vad tiden går FORT!!


Filosofi

Vissa dagar går träningen dåligt. Då kör jag följande taktik: 1. Kom på minst 1 bra sak med passet. 2. Unna sig själv att koppla av i TV-soffan el dyl när man kommer hem. 3. Inse att alla dagar inte är bra dagar. 4. Ta nya dag imorgon! En blandning av bryt ihop och bit ihop alltså. Nu ska jag hem och förtränga dagens pass. Utom den positiva saken att jag faktiskt tränade bogsering!


Bra träningsvecka.

Sitter på tåget, på väg hem efter möte och veckans sista träning. Blivit bra träning denna veckan. Kul!

Måndag:
Träning med PT. Cirkelträning. Tufft!

Tisdag:
Fensim - snorkel och längddyk. Lätt.

Onsdag:
Simning med KSLS. Tufft!

Torsdag:
Vilodag.

Fredag:
Simning. Sprintpass. Kände mig snabb.

Lördag:
Rodd + core + flexistick + yoga.
Bubbel och bastu som återhämtning.

Söndag:
Simning, på söndagar tränar vi i masters utan tränare. Jag och Karin satte snabbt ihop ett blandpass på 2700 meter:

400 insim
Huvudserie: 4 x (250+150+100+50) progressivt 1-4. Varv 1: sammansatt (vanligt). Varv 2: fenor. Varv 3: Paddlar och dolme (arm). Varv 4: Ben med platta.
Avsim: 300 meter

Nu hem och äta och sen hopp i säng.
Funderar på vad jag ska träna imorgon... :)


Tiden går fort!

Imorgon är det 4 veckor innan betygen skall vara satta. FYRA (!) veckor!!! Vart sjutton tog denna terminen vägen? Har innte hunnit med det jag tänkte (såklart, haha) men känner även i jobbet att det är bättre att satsa på kvalitet än kvantitet. Hellre att eleverna lär sig grejerna ordentligt och att vi jobbar med varje område grundligt och på olika sätt, än att vi skyndar igenom boken bara för att vi ska hinna med alla kapitel. Så ser jag på det i alla fall!
 
Idag har jag planerat lite lektioner. I övrigt försöker jag jobba så lite som möjligt på helgen.  Känner att jag behöver lördagen och söndagen till återhämtning och möjlighet att göra annat (träna, damsuga, umgås med sambon, läsa...) än att jobba. I veckan blir det mycket rättning och bedömning. Behöver rensa lite bland mina papper med och kolla över vad vi har jobbat med och vad vi behöver jobba mer med.
 
Ikväll blir det möte med masters-gruppen i KSLS och sen blir det väl lite lätt simning efter det. Ska planera kommande träningsvecka också. Tycker det är lättare att få till bra träning när jag har planerat och skrivit in i kalendern!
 
 
 

Sköna lördag

Öppet hus på Åhus Träningscenter = 10 min rodd + 30 min core + 30 min flexistick + 40 min yoga + bubbelbad och bastu. Jäkligt skön träning! Underbart att börja helgen så.

Resten av dagen har varit lugn. Kaffe (och faktiskt en liten kaka) hos svärföräldrarna. De bjöd även in på middag så vi bestämde oss för att låta oss bli bjudna på lövbiffsrullader istället för att åka hem och laga middag. :)


Sprintpass

Huvudserien på dagens simpass: 4 x 50 crawl från pall, MAX. Lugn simning + vila mellan. Försökte kolla mina tider på klockan på väggen (tränade själv) vilket är lite knepigt, men jag tror jag simmade på 30 - 29 - 29 - 31. Kändes rätt bra! :)
Detta plus 5.16 - 5.13 på 400 crawl i kontrollerat tempo i onsdags känns som bra tecken och ger definitivt en självförtroende-boost. :)

Idag har annars varit en delvis jobbig dag. Ska bli najs att avsluta den med bio med älsklingen. Imorgon blir det träning på mammas och brödernas träningsställe som har öppet hus. Just nu lutar det åt spinning - gym - yoga (30 min-pass). Kul med variation i träningen!


Bedömning.

En av de lite knivigare uppgifterna med mitt jobb som lärare är att bedömma elevernas förmågor. Just nu har jag en hel del som väntar på att bli rättat och bedömt. Behöver desutom rensa upp lite i mitt "arkiv" av resultat, få lite struktur över det hela så jag tydligare ser vad de har gjort, hur de har presterat och vilka förmågor vi behöver jobba mer med.
 
Igår tränade jag fensim - snorkel och längddyk. Ska fortsätta med längddyksträningen regelbundet. Det är EN av sakerna jag behöver bli bättre på. Efter träningen blev det massage. Najs. Idag blir det tränarledd masters-simning. Gött. :)
 
Och på fredag bio med älsklingen. Bra vecka det här. :)

Grymme-start!

Riktigt bra start på träningsveckan blev det idag! Men en sak i sänder... :)
 
Var ju på KFÖ (krigsförbandövning) med min hemvärnsbataljon i helgen´, och även om vi haft hyfsat flyt med väder etc så var man ändå lite mör när man kom hem igår. Hade lite jobb att göra och sen blev det lite soffmys framför TVn med älsklingen. Men blev riktigt tidigt i säng, typ kvart i åtta haha. Sicka pensionerer vi är.
 
Sömnen var nog välbehövlig dock. Sov som en stock hela natten, upp klockan sex och sen åka till jobbet. Hade tänkt träna fensim idag men kollade mailen på morgonen och såg att min PT fått en ledig tid på eftermiddagen som han undrade om jag ville ha. Klart jag ville! Blev riktigt bra träning med PTn idag! Första riktiga träningspasset, mest gjort tester innan. Först en kroppsmätning, det verkar gå på rätt håll. :) Därefter rodd som uppvärmning och sen följde själva träningen. Det var länge sen jag svettades så mycket på ett träningspass. Pulsen var skyhög och hela kroppen fick jobba. Kändes riktigt bra. En härlig start på träningsveckan. Tror det här kan vara precis det jag behöver för att förbättras ännu mer. :)
 
 
 
 
Som bonus har vår tränarledda tid i mastersgruppen i KSLS blivit flyttad till onsdagar, och tiden tidigarelagd. Ser alltså fram emot onsdagens simpass.
 
Efter jobb och träning bar det så av mot badet för att hålla simundervisning. Idag kom endast två elever. Men men, det var kul ändå. Är glad att jag tackade ja till det jobbet. Kommer nog bli roliga eftermiddagar. Bra att jag nu är uppe i tre jobb. Tyskalärare i åk 7-9 på en skola, idrottslärare i åk 4-6 på en annan och simlärare en eftermiddag i veckan. Ja, och så vickar jag ju på badet ibland. Här är det fullt upp! :)
 
Nu får jag nog snart hålla kväll, viktigt med vila med. Tror jag ska mysa ner mig i soffan med säsongens första glögg och den tredje Twilight-filmen. :) Ladda upp inför bion på fredag!
 

Tillbaka

Det har inte blivit mycket bloggande på sista tiden. Anledningen är att jobbet som lärare har krävt mycket av mig nu i omdömes- och utvecklingssamtals-tider. Övrig tid har jag prioriterat träningen samt nära och kära. Lite pyssel hemma har det såklart också blivit, trädgården har förberetts inför vintern etc. Hur kräver också sin lilla tid.
 
I övrigt har jag tagit tag i ett spännande projekt i dagarna, jag hoppas kunna lämna ett tydligare och positivt besked om det inom kort.
 
Träningen går okej. Jag prioriterar kvalitet framför kvalitet och lyssnar på min kropp när den på allvar sätter sig emot. Är jag totalfärdig lägger jag hellre in en extra vilodag än kör mig själv i botten. På det sättet har jag verkligen mognat som idrottskvinna. För tio år sedan hade jag kört på tills jag suttit gråtandes på säsängen, skakandes av för mycket träning och plugg samt för lite sömn, med smärtor i hela kroppen. Dit skall jag inte tillbaka.
 
Handleden har bråkat en del under de senaste veckorna så styrkan (utom ben- och bålövningar där handleden inte belastas) har bytts ut mot rehab. Snart är nog handen stark nog för skivstång igen. Längtar.
 
 

RSS 2.0