Årets första...

Idag har jag kört årets första löppass. Kom hem trött efter jobbet, men det var så soligt, vårigt ute så jag bestämde mig för en kort tur ändå. Sprang 3km i "lagom-tempo". Kändes helt okej.

Nu efteråt känns dock mitt knä ganska muppigt. Måste komma ihåg att rehabba, är löjligt dålig på det. Får uppdatera/detaljera träningsplaneringen i helgen. Har märkt att jag har lättare att göra saker om det står nedskrivet. Normalt?

Tror det blir en löptur på lördag med, innan kvällens konsert. Ska bli sjukt kul!!


Vägen hemåt.

Då sitter man på tåget hem igen, blev ett bra läger. Idag träning i vattnet. Kopplingarna börjar sitta bra. Känns bra. Såklart. :)

Fördriver tågresan med lite jobb och sen kanske det blir lite träningsupplägg också. Eller så myser jag ner mig i min stol med bok/tidning och lite godis. :)

Imorgon börjar jag på nya jobbet. Pirrigt!


Biffat till oss.

Idag har vi tränat två pass styrketräning/tyngdlyftning: Knäböj, frivändning, ryck, stöt, press, rodd, marklyft. Olika varianter och stödövningar. Jag kände mig klen och orutinerad inom flera moment, men några gick bra. Bra träning. Kul var det i alla fall!!

Kvällen spenderades, inte helt ovanligt, med bio - Jack Reacher, bra film. Trevlig avslut på dagen. Nu blir det sängen och imorgon sista passet på lägret.


Älska träningsläger!

Jag älskar träningsläger:

1. Jag får ordentlig tid att träna.
2. Jag slipper laga mat.
3. Jag slipper diska.
4. Jag slipper städa.
5. Jag får träffa massa trevligt folk.
6. Jag blir sjukt sugen på att träna mer och bättre när jag kommer hem, motivationen får sig liksom en extra puff.
7. Jag kan gå och lägga mig kl 22 en fredag utan dåligt samvete :)

God natt. Imorgon blir det mer av det goda livet! :)


Mot Hufudstaden!

I onsdags blev det simning med masters-gruppen. Vi har vuxit ordentligt och blivit en ganska stor skara på väldigt olika nivåer. Kul!

Passet blev likt det i tisdags. Jobbigt alltså. Eller,för mig blev det, pga kroppens status, SNORjobbigt! Var helt slut efteråt, länge sen jag var så trött. Musklerna svarade inte som jag ville, de var mest ömma och orkeslösa. Flåset hängde med rätt bra i alla fall och mot slutet fanns ändå lite fart kvar. :)

Igår var vilodag. Superkompensation! Lämnade blod, åkte en sväng till jobb1 så att allt är klart till måndag, tog en sväng inom stan och sen hem och laga mat. Middag, efterrätt och soffmys med älsklingen och sen tidigt i säng.

Idag känns kroppen lite bättre. I princip all träningsvärk är borta. Är dock rätt trött, men lite middag innan simningen ikväll ska nog göra susen.

Nu sitter jag på tåget, snart framme i huvudstaden. Träningsläger i helgen. Har passat på att planera kommande 5 veckors arbete för den ena gruppen på vuxenutbildningen som jag ska ha. Heltidsjobb hela mars, hurra! :)

Nu ska jag blunda en kvart eller så...


Sprintträning?

Passade på att simma med KSLS två högsta tävlingsgrupper igår, brukar bli bra pass när man hänger med ungdomarna. :) Igår stod special, sprint på schemat. Jag kom till träningen en stund innan, lagom stel av träningsvärken från måndagens PT-träning. Försökte mjuka upp kroppen med lite lätt uppvärmning. Vet inte riktigt om det hjälpte, men det gjorde ju inte saken värre i alla fall.
 
I slutet av ett ganska långt insim (alltså uppvärmning i vattnet) körde vi lite fart för att komma igång där tränarna också tog tid på två 50or special (frisim för min del). Från dessa två 50or räknades en snitt-tid ut, för mig blev det 33.2+33.6 alltså 33.4 i snitt. Inte så snabbt tycker jag, men vad gör man med en sliten kropp? Man gör sitt bästa och sen får det väl gå lite långsammare än man vill helt enkelt.
 
I alla fall. Huvudserien blev en poängsimning, tänker inte förklara i detalj hur vi simmade. Sammanlagt blev det i alla fall 12 50or MAX. Det gällde att klara så många som möjligt under snitt-tiden. Klarade man det (eller exakt samma tid om snitt-tiden) så fick man en poäng. Ju fler poäng, desto kortare straffsträcka blev et på slutet. Jag klarade 10 50or under snitt-tiden vilket gav mig 10 poäng vilket gjorde att jag bara behövde simma 25 meter från pall som straff. Känndes som att det blev en del syraträning för min del också. 25an gick faktiskt helt okej, simmade på 13,7 vilket i alla fall är snabbare än förra veckans 25or som låg över 14 sekunder (usch och fy). Var ju inte helt pigg efter detta pass om man säger så, så jag får vara glad att jag i alla fall var under 14.
 
Gammal bild från arkivet. Cyper 2002.
 
Ikväll blir det siming med masters-gruppen! Vår tränare Jesper har utlovat tufft pass. Får se hur det går, har fortfarande träningsvärk i benen haha. :) Imorgon ska jag ha en vilodag för sen blir det träningsläger med härliga försvarsmakts-gänget. "Kom utvilad" sa Gurra. "Lycka till med det" säger jag. Måste ju passa på att träna lite extra denna vecka när jag inte har någon undervisning. :)
 
För övrigt håller jag på att försöka få rätt på kommande veckors undervisning på Vuxenutbildningen. Det skiljer sig lite mot både grundskolan och gymnasiet så det känns lite ovant, men det ska bli himla kul. När jag väl får rätt på allt, haha. :)
 

Träningsplanering vecka 8

Sportlov = lite mer tid för träning även om jag jobbar hemifrån på mina lediga dagar.
Plus träningsläger i helgen.Så det kan nog bli en bra vecka.
 
Så här ser veckans träningsplanering ut:
 
Måndag:
Träning med PT-Johan (blev tufft pass i crossfitinspirerad cirkelform). 55 min.
Det blev även lite muskelåterhämtning på kvällen med spikmatta och stretching. 40 min.
 
 
 
Tisdag:
Simning med KSLS. Special, sprint.
 
Onsdag:
Simning med KSLS masters. Tufft syrapass!
Ev. lite stabilitetsträning också.
 
Torsdag:
VILODAG
 
Fredag - Söndag:
Träningsläger med försvarsmakten. Precis fått schemat och det blir 1-2 pass i vatten och 2-3 pass på land.
 
Tänkte hinna med lite träningsplanering / teori på min långa tågresa till och från Stockholm också!
 
 
          
Inspiration!

Hej igen!

Hej igen!
 
Nej, jag har inte gått under jorden. De senaste månaderna har bara varit alltför hektiska, röriga etc och jag har haft fullt upp med sjukdom, jobb m.m. så träningen har inte blivit perfekt. Och tid eller lust att blogga har jag inte heller haft. Men jag tänkte att jag skulle plocka upp det lite grann igen. Ett tag i alla fall... :)
 
Idag är det lite mindre än 3 månader kvar till SM. Var på ett träningsläger i livräddning i januari och det kändes ganska bra, i alla fall tekniskt. Orken var väl inte riktigt med mig. Men det kan man ju träna upp. Utgångsläget för kommande veckor är att träningen som sagt gått lite upp och ner, harhaft det lite motigt. Men i lördags var jag på en simtävling och simmade 50 frisim på 29.61(bara 13 hundradelar över pers) och 100 frisim på 1.04.30 (1,3 sek över pers men ändå min näst snabbaste tävlingstid och jag höll den teknik jag ville så jag är nöjd).
 
Dagens träning blev träning med min PT Johan. Vi körde rodd som uppvärmning, sedan lite lyftteknik, 12 min intensiv (!) cirkelträning med 3 övningar, lite muskelåterhämtning med tennisboll och stabilitetsträning. Efter de där 12 minuterna kände jag mig ungefär som en av deltagarna i Biggest Looser under deras första träningar. Låg på golvet med skakande muskler, torr munn och en puls på ungefär 300 slag i minuten. Minst! Jäkligt effektivt med andra ord.
 
Annars är det ju lov från jobbet. Passar bra för jag har en del uppgifter att rätta och så kan jag passa på att planera kommande veckors undervisning. Jobb hemifrån denna vecka med andra ord. Fast idag har mest blivit en fixardag. Så imorgon blir det att ta tag i jobbandet. Ska in på nya jobbet och hämta nyckel och kolla in böcker m.m. med. Och på eftermiddagen blir det sprint-simning med KSLS. Najs! :) Kan bli bra träningsvecka denna vecka, återkommer om det imorgon.
 
Nu blir det lite spikmatta, te, macka och TV för min del. Måste ju som Martin sa "ta det lite lugnt också" denna vecka för att orka med kommande veckor. :)

RSS 2.0