Slutet på VM samt starten på nåt nytt...

Slutade ju med att säga att en ganska lugn simning räckte till final på 200 superlifesaver. Egentligen hade vi inte behövt simma försöken alls, eftersom en tjej från USA inte dök upp hade loppet kunnat gå i direktfinal. Fast jag tyckte att det var rätt skönt att få ett lopp på förmiddagen. I alla fall var jag ju supertaggad till försöken och gjorde ett helt okej lopp på nytt personligt rekord 2,48. Är nöjd med tiden, skönt att vara under 2,50 (äntligen!!) men är inte helt nöjd med loppet eftersom jag fummlade på kopplingen. Finns fortfarande en del kvar att träna, vilket jag ska göra som bara den fram till det nordiska mästerskapen som går i danmark i november.

Blev tillslut 2 personliga rekord på mina individuella grenar, 7e plats på board race-debuten och silver resp. brons i två lagkapper. Sammanlagt kom svenska laget hem med 14 medaljer och en drös personliga, svenska och nordiska rekord. Desutom blev vi andra bästa livräddarnation efter Tyskalnd (som faktiskt är sjukt bra på det där med livräddning) och gjorde en riktigt bra insats på sista grenen - avslutningsfesten.

Att ha ett beach party inomhus (sportskolan har fördelen att ha beachvollybollplaner inomhus) var nog ett av de bästa påhitten under veckan. Var riktigt kul att dansa omkring barfota. Pratade med massa roligt folk, börjar känna vissa från de andra länderna riktigt bra nu, vilket också är riktigt kul. Självklart var vissa av oss från Sverige bland de sista att lämna festen. Lyckades sova en timme och en kvart innan det var dags att gå upp och åka hem. Var lagom trött, men nöjd att jag tog det rätt lugnt med ölen (som var gratis på festen) och mest sörplade vatten. Annars hade nog bussfärden till flygplatsen blivit riktigt seg. Vaknade för övrigt innan väckerklockan ringde av att jag skakade av köld. Inte så smart att stå barfota i flip-flop utomhus i blött väder klockan halv fem på morgonen kanske.

Förutom träningen mot NM är det också dags att trimma till kroppen lite. Har några kilon som kommit tillbaka efter min fina form för två år sedan som ska väck nu. Minus 5 kg verkar vara ett rimligt mål tror jag. Blir till att ta i med hårdhandskarna. Starten går imorgon och alla som vill hänga med är välkomna. Vi är redan ett gäng som tänker komma i toppform så varför inte hänga på?! ;)

Började även skolan idag med orientering och friluftsliv på schemat. Satt med grupp-uppgift hela eftermiddagen (skapade bedömningsmallar för betygsättning) och har ganska mycket mer framför oss. Börjar med en rivstart. Imorgon blir det psykologi.

Fullspäckad höst med plugg och träning alltså - precis som det ska vara.


Jag i finalen på 200 superlifesaver, slutade på 5e plats.


Hela underbara svenska truppen. Tack för en härlig vecka!


Cattis & Me. :)


Militärt VM i Warendorf, Tyskland. Dag 1-4.

Lite info om vad som har hänt den här veckan.

Söndag: Flyg till Tyskland, träning och göra sig hemmastad pa militära sportskolan i Warendorf, där vi bor, äter, tränar och tävlar.

Mandag: Mer träning, inspanande av stranden där lördagens tävlingar kommer att ga och invigning. Jag fick vara fanbärare under marschen och svenska laget var bäst pa att ga i takt och se profisionella ut. Bra intryk där japp.

Pa tisdagen började tävlingarna och jag simmade 200 hindersim pa nytt personligt rekord och gick vidare till final med 8e bästa tid. I finalen putsade jag min tid med ytterligare tva sekunder och avancerade till en 6e plats. Grymt nöjd med det. Simmade även lagkapp 4*50 hinder i direktfinal. Cattis började och sen var det min tur. Jag växlade över till maria B och Cissi fick avsluta. En fin tid och om jag har rätt för mig en bra putsning av det svenska rekordet. En bronsmedalj blev det där. För övrigt flre bra rersultat av det svenska laget. Nyfikna kan bl.a. läsa mer pa www.cissi-s.blogspot.com

Igar hade jag en ganska lugn dag, med endast lagkapp 4+25 bogsering i direktfinal pa eftermiddagen. Gjorde en bra startstrtäcka med bra start och bedydligt bättre bogsering än när jag började med det här. Men vet att det fortfarande finns saker att förbättra sa ska nog kunna putsa min tid en del där. Tyvärr blev svenska laget diskade, trakigt eftersom det var en bra tid och vi kom in som andra lag, men det är sant som händer.

Idag har jag kört 200 superlifesaver i försöken, en ganska lugn försökssimning pa 2,55 och i eftermiddag blir det final.

Medaljer so far: Cissi guld pa 100 rescuemedley, Johan silver pa 100 carry, Jesper brons pa 100 rescuemedley, Tjejerna brons pa 4*50 hinder.

Fortsättning följer...

RSS 2.0