Hej EM

Blev glädjande besked på träningslägret i helgen om att jag får följa med på EM. Hade ju klarat kvalt på en sträcka och var några hundradelar ifrån på den andra, om jag har rätt för mig, så var lite osäker där. Men det räckte alltså. Känns bra när man har lagt tid på rsplanering, vara med på alla läger osv. Kul att få lön för mödan. Ca 2 månader har jag på mig att komma i toppform i pool och hav.
 
Havssäsongen började ju bra i helgen med träningsläger i Tylösand. Blev bra vågträning, speciellt på söndagen då det blåste upp rejält och det var ganska stora vågor. Större än dem jag brukar träna i i alla fall. ;) Börjar känna mig mer och mer säker och stabil på brädan så det är kul.
 
Med Fitnessfighten/Kickstarten går det okej. Träningen går bra, maten upp och ner. Idag efter träningen gick den ner. :( Imorgon ska den upp igen. :) Nu blir det sova och samla energi inför imorgon. Träna - jobba (sista dagen) - stan kanske - hem och städa lite - träna igen tror jag. Nåt sånt. :) God natt!!

Nyttigt mellis

Pannkaka av havregryn, äggvita, kesella och pepparkakskrydda stekt i lite olivolja. Varma hallon till det. :)


Hej regn (torsdag)

Först - Förlåt alla soldyrkare som har planerat in någon uteaktivitet, men idag tycker jag att det är rätt skönt med regn. Med undantag av det faktum att vi har forbollsturnering på skolan idag (för elevernas skull, jag klarar mig bra ändå).

För det första behöver vår gräsmatta vattnet och jag behöver vara inne och fixa massa saker med jobbet mm. Lättare att sitta vid datorn när solen inte skiner från en klarblå himmel.

Z har fått prova sin nya, fina regnjacka med! :)

Igår blev det dubbla träningar: WoS-pass på eftermiddagen och simning på kvällen. Körde pushups (armhävningar) igår. Har kört det väääldigt lite de senaste... 2-3 (?) åren pga min muppiga handled så kände mig lite klen. Orkar 10 med bra teknik, sen är det platt fall. Känns lite kass. Men handleden höll så nu kan jag ju träna upp det här igen. Simningen gick bra. Bröstsimspass teknikpass (äntligen)! :) Avslutade en en 25a från pall 16,95 på 25 bröstsim är helt okej. :)

Får se om jag hinner med både land och vatten idag. Har en del att avsluta på jobbet innan sommarlovet med. Speciellt eftersom jag byter arbetsplats i augusti.


1/3 klart!

1/3 av Fitnessfighten (kickstartprogramet) klart. Resultat: minus 1.9 kg, minus 4.5 cm på magen och minus 5 slag på morgonpulsen. (Av någon anledning hade jag lägre puls igår kväll än i morse, svårt slappna av när man ska upp, men huvudsak man jämför vid så lika förhållanden som möjligt.) Orkar springa snabbare på löpbandet och har ökat vikterna i övningarna. Så det borde ju vara godkänt resultat! :)


Mat

Inget jobb idag. Massa att fixa med hemma dock, så behöver absolut inte gå sysslolös! Har tränat, köpt tvätt till trädäcket, källsorterat och fyllt på matförråden. Kan ju säga som så här - vissa livsmedel går åt mer än andra i det här hushållet. Speciellt nu under Fitnessfighten.

Försöker äta med tätare mellanrum än tidigare under året (har varit lite slarvig). Mår bra av det, men ibland är det inte det lättaste att få till. Man får planera en hel del.

Idag blir det rester till lunch och alaska polock till middag. Ska köra en smarrig lax-sallad att ta med på morgondagens utflykt med min 7:a så jag slipper äta ljus baguette till lunch. Vit bröd är inget hit!

Nepp, hänga tvätt nu och sen ut och gå med vovven!


Hej igen!

Här har det inte hänt mycket de senaste två månaderna. På bloggen alltså. I livet har det hänt desto mer, kanske delvis därför det inte har hänt så mycket på den här sidan.
 
Lite kort up-date:
 
Tävlat två livräddningstävlingar: Danska & Svenska Mästerskapen.
SM gick helt okej i år. Simmade fyra individuella sträckor. 1 sträcka gick alldeles för långsamt, 1 var precis över personligt rekord och på 2 blev det nytt pers (personligt rekord). En av dem var dessutom EM-kval och den andra var bara 22 hundradelar ifrån. Så vi får se hur det blir med det där helt enkelt...
 
Träningen i juni innehåller lite mindre vatten-träning men desto mer (!) träning på land. Kör Kickstartprogrammet (mer känt om Fitnessfighten, men Kickskartprogrammet är utom tävlan) från World of Shape. Äter enligt speciellt kostschema och tränar enligt speciellt träningsprogram 1 timme om dagen. Tyckte det kunde vara en kul grej för att hitta tillbaka till motivation och bra rutiner. Det såg inte så bra ut på den fronten i slutet av maj.
 
Nästa helg blir det dock mer livräddning då det är dags för träningsläger i havslivräddning. Ska bli kul! Hoppas få brädan i vattnet redan i veckan, har inte hunnit med det än tyvärr, men kan ju vara bra att känna på det lite innan lägret i alla fall.
 
I övrigt har det mest blivit jobb! Planering, rättning m.m. Imorgon ska betygen vara satta och sen är det mest trevligtheter + städning etc innan eleverna går på sommarlov på fredag. Därefter har jag ett par dagar till innan jag går på första riktiga semestern EVER. Ska bli riktigt skönt med en sommar då jag inte måste jobba hela tiden. :)
 
Har massa kul inplanerat i sommar t.ex: bröllop på Gotland, bevakning i Tylösand, finbesök från Örebro och konsert med Robbie Williams. Och så har vi en dela att pyssla med här hemma med, med staket, målning, ogräs, oljning av uteplats m.m.
 
Jobb inför hösten är också säkrat. Har skrivit på anställningsbevis för mn första tillsvidareanstllning!! Kommer att få jobba med BÅDA mina ämnen: idrott och tyska. Ska jobba på en skola i Eslöv i årskurs 7-9. Ser verkligen fram emot det! Inte minst är det skönt att redan nu veta vad jag ska göra i augusti och inte behöva känna panik inför det i sommar. Såklart lite tråkigt att lämna min nuvarande arbetsplats, men det var ju ett vikariat över ett år så man var ju lite förberedd i alla fall.
 
Ska försöka vara lite mer aktiv här framöver. Trots alla mina sommarplaner. :)
 

RSS 2.0