SM 2012

Bättre sent än aldirg som man brukar säga, har helt enhelt inte haft särskillt stor lust att sitta vid datorn, men är kommer i alla fall en rapport från årets SM i internationell livräddning.

Precis som tidigare år genomfördes SM i samband med den internationella tävlingen Brita Memorial. Brita Memorial är öppen för alla. På SM får badvaktsutbildade medlemmar i Svenska Livräddningssällskapet delataga. För mig blev det alltså deltagande i två tävlingar i varje lopp.

Resultat:
100 manikin tow with fins - 1.09.81 - 7a på Brita & 2a på SM.
50 manikin carry - 43.81 - 8a på Brita & 5a på SM.
4 x 25 manikin carry relay - 1.44.86 - 1a på Brita (ej SM).
4x50 medley relay - 1.53.87 - 1a på Brita (ej SM).
200 superlifesaver - 2.51.46 - 3a på Brita & 1a på SM.
100 manikin carry with fins - 1.08.93 ("VM-kval") - 4a på Brita & 2a på SM.
Line Throw (jag kastade) - 19.25 - 4a på Brita (ej SM, 3an hade 19.24 haha).

Alltså, 1 SM-guld, 2 SM-silver och en 5e-plats individuellt.
Placeringarna blev som väntat men jag är ändå besviken...
Det gick helt enkelt långsammare än planerat. Jag är nöjd med min och lagens insatser i lagkapperna. 50 och 100 carry var okej. 50 carry var min näst snabbaste tid (men jag hade ju tänkt simma under 43.19) och 100 carry var under VM-kvalet, men ändå inte bra för att vara mig. 100 tow och 200 super gick helt enkelt för långsamt och där är jag inte nöjd. Det är väl natruligt att det inte alltid går perfekt, men det är tråkigt när man har så få tävlingar...

Nu får man helt enkelt ta nya tag.


Middag

Kycklingfile med zuchini, rödlök, cocktailtomater, vitlök och mozzarella. Gott!


Lokaltidningen


Lokaltidningen publicerade 11/5 en ny artikel som kan läsas här.


Från Havs-SM 2011. Foto: Malin Österman.


Söndags-pyssel.

  • Baka frukostbullar.
  • Plugga tysk-didaktik.
  • Försöka hinna plantera om ett par plantor.
  • Mest ta det lugnt. :)


Gammal bild, men de lär väl se ungefär likadana ut den här gången. :)


Träningssammanfattning v. 19

Måndag:
Simning: 1h 2700m - lätt intensitet.

Tisdag:
Livräddning: 1,5h - hård intensitet.
Mental träning.

Onsdag:
Styrka: 1h 5min - ben och core - ganska hård intensitet.
Mental träning.

Torsdag:
Simning: 1,5h 3000m- med KSLS, hård intensitet.

Fredag:
Simning: 35min 1000m - lätt intensitet.

Lördag - Söndag:
VILA


Word of the day...


"I wouldn't say anything is impossible.
I think that everything is possible as long as you put your mind to it
and put the work and time into it"

-Michael Phelps

'Nuff said!!


bildkällabildkällaInspiration


Helt ärligt - kolla in den här sidan!
Vissa vill åka coast to coast genom USA med bil. Sen finns det de som springer samma sträcka.
Vad kan man säga - inspirerande!


Bryt ner och bygg upp!

Simmade med KSLS igår. Jobbigt denna veckan med. Vi körde ett bra insim (uppvärmning), en ben-serie med mycket tempo (känndes lagom gött i stela lår från onsdagens gym) och därefter en serie med massa MAX. 3 varv skulle vi köra. Jag hade världens mjölksyra efter 1. Härligt. Haha, kännde sig lite gammal då. :) Men det känns som att det ger mycket. Blir inte mycket mjölksyraträning när jag köra själv. Men nu blir det lätt, sprint, teknik och så fram till SM nästa lördag. Får se hur det blir med träningen idag, måste känna lite på kroppen först....

I alla fall, efter ett tufft pass gäller det ju att fylla på med ny energi, och OM jag gjorde det! 1 banan, 1 kokt ägg, 1 liten drickyoggi, 1 solrosfralla med ost, skinka, sallad o tomat, 1 bit kladdkaka med vaniljkesella, 1 kopp kaffe med mjölk, 1 glas apelsinjucie och nåra deciliter vatten. Ja, och en fralla till lite senare. Haha. Hungrig som bara den var jag.

Var på styrelsemöte igår kväll efter träningen med. Kan komma att hända bra grejer i K-stad fram mot hösten. :) Håll öron och ögon öppna!

Nepp, nu blir det plugg, jobb och så kanske lite träningen sen då ja...

Ha en härlig dag!


Bra träning!

Måndag:
En sjukt rörig dag, med runt 1000 telefonsamtal, men allt löste sig till slut. Plugg och jobb på det. 1 timmes lätt simning, "uppvärmning inför veckan".

Tisdag:
Körde ett rätt tufft livräddningspass med fokus på Superlifesaver och lite LineThrow. Jobbigt!!
Mental träning.

Onsdag:
Började med benstyrka i gymmet. Höjde mig i både benpressen och leg extension. Kul! Starka ben nu!! Knäet känns fortfarande inte helt 100, en stor anledning är säkert att jag är rätt kass på att rehabba. Men men, ska bli bättring på det. Fortsatte sedan med ett core-pass (skulle egentligen vara core med boll, men mig gör det inte så mycket att det blev utan boll). Ny instruktör för min del. Lite lugnare "tempo" eller vad man ska kalla det, fortfarande jobbigt för axlar och mage dock. Ryggen känndes stark dock. Körde på tills musklerna skakade - magmusklerna skakade, känndes lustigt hehe! Nöjd även med onsdagens träning. :)
Mental träning även denna dag.

Tordag:
Idag ska jag simma med KSLS. Blev riktigt bra pass förra veckan (mjölksyra!). Hoppas på favorit i repris denna vecka. Dewt blir nog sista tuffa passet innan SM. Sen blir det fokus teknik, sprint, vattenkänsla, pepp! :) Avslutar dagen med styrelsemöte. Fram tills dess ska jag plugga (vilket jag gjort hela förmiddagen, har en liten paus nu bara) och handla lite.

Nepp - åter till Deustch als Fremspreche - eine Didaktik!


Ny "klubb"

Kommer tävla för SLS Skåne på SM om 11 dagar.


Rastlös.

Idag känner jag mig rastlös.

Skulle egentligen ha varit på träningsläger nu, toppningsläger inför SM, men det blev inställt. Så då tänkte jag köra en träningshelg på hemmaplan med extra mycket livräddnings-träning. Men halsen och örat säger annorlunda. Har varit rätt trött i veckan, men inte mer än så. Kändes lite lustigt i halsen i torsdags morse, men det gick över så jag gissade att jag bara sovit med öppen mun eller nåt. Kännde mig inte alls sjuk eller så. Så då blev det simning på eftermiddagen. Igår var halsen värre så det fick bli ett väldigt lätt teknikpass. Eftersom halsen och örat fortfarande inte känns bra har jag bestämt mig för att ta en eller två vilodagar så att jag inte drar på mig nåt skit nu med två veckor kvar till SM. Förhoppningsvis känner jag mig bra på måndag och kan träna på bra nästa vecka med.

Får passa på att pyssla lite här hemma i dag (dock inget alltför ansträngande) och plugga lite. Inget som lockar jättemycket, troligtvis därav rastlösheten.


Busy busy...

Fullt upp just nu!

I morse var jag inne i stan och träffade en reporter + en fotograf från Kristianstadsbladet. Kul! :)

Sen har jag fixat en massa småfix + bakat bröd.

Nu är det snart dags för middag och sen träning.

Imorgon blir det till att slänga trädgårdsavfall på tippen, jobba och träna.

Skulle ju plugga med ja... :)


RSS 2.0