Baby I'm coming home.

Idag har jag fixat det sista som fixas skulle & rummet är städat & det mesta är packat och klart. Ska bli skönt att komma hem och träffa nära och kära och njuta lite av sommarlovet. Men känns rätt lustigt också - har jag verkligen varit här i fyra månader?!

Igår samlades vi för en sista kväll tillsammans. Grillning var planerat, men eftersom himlen var nattsvart av hotande regnmoln blev maten tillagad i köket. Kom MASSA folk - vi blev tvugna att byta kök, haha! Kul att vi blev så många.

Imorgon bär det så av mot Sverige igen. Blir rätt sent hemkomst, orkar inte gå upp kl 5 så bokade in vaktmästaren lite senare så jag slipper stressa. Blir till att städa av golvet en sista gång imorgon så ska nog allt vara tiptop!

Sen kommer det nog dröja innan jag hör av mig här igen. Tänker njuta av min ledighet till 1000!!!


Problrm Vodka löst.

Det är tur att man har vänne som hjälper en med probelm. T.ex. Vad ska jag göra med den nästan helt fulla flaskan vodka som jag köpte för att tvätta min tå som hade ett sår som varade? J, bjud in några andra studenter tills feast, lär dem "jag har aldrig" och se vodkan försvinna i ett navs.  :)


igår hade vi språkkväll och lärde nya språk i samband med öl, rolig undervisning haha


boooring

Har tråkigt. Snart iväg och träffa lite folk. Under tiden kan man ju fördriva tiden med lite tramstrams. Lista lånad från Lina.

1. Nämn någon som fick dig att skratta igår?
Umgicks ju inte med någon igår så... min bok.

2. Vad gjorde du 8.00-9.00 imorse?
Gjorde mig klar inför tågresan.

3. Vad gjorde du för 30 min sen?
Kollade på Sommar med Ersnst och drack snabbkaffe.

4. Vad hände dig 1993?
Började första klass på Villaksolan i Åhus.

6. Tre ord varför du sist spydde;
För - mycket - alkohol. Kommer dock inte ihåg när det var, rätt länge sen nu.

7. Vilken färg är din hårborste?

Svart & silver.

8. Vad köpte du sist?

Ett badlakan eftersom jag glömde ta med mig ett från Sverige. Och mat & öl.

9. Vad fick du senast i present?
Ehm... Shit, jag kommer inte ihåg!

10. Vilken färg är din dörr?

Vilken av dem? Ytterdörren hemma i Bromölla är röd. :)

11. Var förvarar du dina pengar?

Banken, plånboken, spargrisen.

12. Hur var vädret igår?

Skiftande. Regn - sol - blåst - helt okej.

13. Var kramades du sist?

Hemma med min älskling.

14. Vad ser du fram emot?

Hemfärden på fredag.

19. Vill du klippa dig?

kanske, fast inte riktigt än, har tagit sån tid att spara ut det...

20. Är du över 25?

Ett halvår to go.

21. Pratar du mycket?

Alldeles för mycket, så är det när man är smygblyg. (Hela svaret kopierat från föregående "talare".)

22. Kollar du på O.C.?

2006 kollade jag på det, det var väl då det gick på tv?

26. Är du kittlig?
Slår man upp "kittlig" i en ordbok finns det en bild på mig och jag slår folk som ens försöker sig på att kittla mig.

27. Är du en typiskt svartsjuk person?

Enormt. Är dock bra skådespelerska inom området. Tror jag.

29. Nämn en vän vars namn börjar på M?
Martin! Ja, han är min vän också!

32. Biter du på naglarna?
Är så att säga en "nykter" nagelbitare. Får återfall när jag är riktigt nervös eller inte har tillgång till nagelfil. Annars har jag för det mesta helt okej naglar.

33. Har du lockigt hår?

Nepp. Fast inte platt heller.

34. Vilken konsert ska du på härnäst?

Förhoppningsvis Håkan Hellström i Lund i höst. Vem hänger med? Eventuellt sitta utanför en konsert med Silbermond (ja, ett tyskt band) på onsdag.

35. Vem är den sämsta personen i ditt liv just nu?
Ingen. Utesluter dåliga personer ur mitt liv. De gör ändå ingen nytta där.

36. Hur många gånger har du svurit idag?
Inte en enda faktiskt. Kan bero på att jag inte sagt många ord över huvud taget + att jag fortfarande inte har ett stort tyskt svordomsförråd. Svär i vanliga fall alldelles för mycket, men har blivit bättre och målsättningen är att sluta i princip helt.

37. Vilket ord säger du ofta?

OJ!

39. Har du sett filmen 'Donnie Darko'?

Finns det en film som heter så?

40. Ska du jobba imorgon?
Nej. Inget jobb alls denna sommaren.

42. Vem sa du "jag älskar dig" till sist?
Martin.

43. Vad borde du göra nu?
Gå och dusche och göra mig klar inför kvällen.

44. Har du något smeknamn?
Massor. De två vanligaste är "Mia" (av familj och vänner, dock inte vänner jag lärt känna på senare dar, där heter jag Maria) och "Kladden" (vilket endast får användas av Martin).

45. Sover du mycket?
Lagom. För det mesta. Ibland för lite.

47. Vilken är den bästa film du sett inom loppet av 2 veckor?

"Knight and day". Har du inte sett den - gå och se den!!!

48. Tycker du om någon just nu?

Tycker om massor med folk!! Martin, Z, familj och mina underbara vänner!!

49. När diskade du senast?

För en timme sen typ.... Ska bli gött att komma hem till diskmaskinen igen.

50. Har du gråtit idag?

Nepp.


99 Luftballons

Strömmar ur mina högtalare just nu. Försöker packa. Svårare än jag trodde. Packa inför tävling och läger går väl an, men att sen bestämma vad jag ska hem från Tyskland till Sverige och vad som ska vara kvar tills vecka 30 blev svårare. Jaja, reder väl ut det.

Har varit fint väder så har solat på balkongen. Efter att ha uträttat lite ärenden. Cyklade aplång omväg hem (kändes det som i alla fall). Var det en bra idé i solen?

Imorgon är sista skoldagen och sen har jag sommarlov. Inviger fint med en tågtur till Rostock där jag ska möta några livräddarkompisar och dra på tävling. Woho!!


snart sommarlov

Var på sista litteraturföreläsningen idag. Nu är sommarlovet så nära att det nästan är olidligt. Har dock överlevt mina muntliga tentor, om än ej med överväldigande bra resultat så i alla fall godkänt, och det är faktiskt det som är viktigast. Hjärnan känns mest som smällt mjukglass för tillfället och det är så varmt på mitt lilla rum på morgonen att man nästan dör. Inget ont om värmen, jag gillar när det är varmt, är bara svårt att plugga litteratur då.

Ville egentligen hoppa föreläsningen idag och sätta mig på bussen till en finare strand en bit härifrån. Men eftersom himlen i morse täcktes av moln och det till och med kom ett par regndroppar. Men varmt ändå. Härligt med sommar!

Häromkvällen var det så varmt att jag helst hade velat sova på balkongen. Men insåg rätt snart att det skulle öka min förkylsningsgrad inte bara lite utan rätt mycket. Känner mig inte driekt sjuk, men halsen har bråkat lite ett tag, varit så där irriterande, och idag har jag varit rätt slemmig och snorig så blev till att hoppa löpningen. Får nog vila fram till helgen om det inte känns mycket bättre imorgon. Ingen mening att dra ut på en löptur och sen blir värre lagom till tävling och läger.

Fick förresten mail idag med en länk till deltagande nationen på MVM. Snart bara en månad kvar, ska bli superkul och längtar riktigt mycket faktiskt. Känns gött att vara så laddad! :) Men först blir det tävling i Warnemünde och läger i Halmstad/Tylösand. :)


Vansbrosimningen.

Jaha, idag går alltså Vansbrosimningen av stapeln, 3 km i fritt vatten, 2 km i Vanån och 1 km i Västerdalälven. Sista kilometern motströms, alltid lika härligt när man börjar bli trött. Efter fyra års deltagande känns det rätt lustigt att inte vara där i år. Känner mig nästan liten vemodig över det, men det kommer ju alldeles säkert fler lopp. Om inte annat nästa gång det är dags för En Svensk Klassiker (2013 som det ser ut nu).

För alla som är intresserade finns mer information här.

Får heja i tysthet på de jag känner som är med, ska spana in resultaten i kväll. På hemsidan står det i alla fall att de har hela 19 grader i vattnet, så blir en behaglig tur på det viset i alla fall. Kanske lite varmt innan, men bättre för varmt än för kallt. Det året det typ var ösregn hela tiden och 15 grader i vattnet var mindre roligt haha.

Mina resultat:
2006 - 44.45 - 10.25 efter vinnande tjej - 33a av tjejerna - 121a av alla
2007 - 41.57 - 8.58 efter vinnande tjej - 27a av tjejerna - 93a av alla
2008 - 39.04 - 5.36 efter vinnande tjej - 15e av tjejerna - 57a av alla
2009 - 37.32 - 6.14 efter vinnande tjej - 27a av tjejerna - 100e av alla

2008 var lätt det bästa året för mig. Då hade jag hunnit öve in mig lite under 2006 och 2007 ju och hade äntligen fått tag på en bra våtdräkt. Om jag minns rätt var förhållandena lite sämre det året och det kanske gynnar mig. 2009 var det högt vattenflöde, alltså fick alla mer fart, ja jag också. Man märkte också en tydlig ökning av antalet simmare (inte motionärer) där. Vilket är rätt kul. Kul att simning i fritt vatten får sig ett uppsving. Synd att man själv halkar ner lite på listan då haha, men gör ju egentligen inte sååå mycket. Är ju inte min prioritet direkt.

Det finns fler lopp än 3 km, det finns 1 km och 1,5 km och vill man simma SM finns det även 5 km. Loppen går under olika dagar så man kan ju faktiskt simma flera. Jag är lite sugen på att åka upp något år och simma 5 km på fredagen, 1 km (tjejvarianten, finns även 1 km för alla) på lördagen och 3 km på söndagen. Undrar om man blir trött då, haha. :)


2006. Bästa försvarsmaktdam. Har lyckats med det samtliga 4 gånger. Försöker utmana grabbarna så gott jag kan men det finns några vassa kort med i truppen.

För er som inte har provat på Vansbro än kan jag inte annat än rekomendera. Är en kul grej, ingår i En Svensk Klassiker om man vill ha ännu mer utmaningar och desutom är Dalarna riktigt fint på sommaren.


Avskedfest och fototävling.

Igår var det avskedsfest och fototävling. Kom på tredje plats och vann en kopp, en nyckelkedja och en penna med universitetets logga/namn på. Kul! Fotot som vann var faktiskt superbra också.

Efter en liten förfest hos mig åkte vi alltså på avskedsfesten, där det som sagt bjöds på fototävling, grillat, livemusik och skön stämning. Vid ett-tiden eller nåt sånt drog vi vidare till en gay-fest haha. Sjukt bra stämning och skönt skum mix av människor. Vi var ju rätt många hetero också. Tror det var det redan innan vi kom med. Var verkligen sjukt mycket olika människor där. Ingen den andra lik. Kul. Dansade gärnet i en och en halv timme innan minna fötter sa ifrån. Man kan inte dansa hur länge som helst i ballerinaskor.

I säng klockan 3, vaknade rätt tidigt pga att det blir så ljust i mitt rum. Men låg kvar till halv elva i alla fall. Har i princip pluggat hela dagen fram till nu. Tar sjukt lång tid, speciellt att läsa tysk flumlitteratur från 1700-talet. Har gjort roligare. Varmt som sjutton har det varit med. Men nu är det nog lite svalare så ska ta mig ut på en lätt jogging hade jag tänkt. Innan det blir kolsvart ute.


Förfest.


På avskedsfesten.
(Fler kommer på Facebook.)


Min bild som kom på 3e plats.


Vinsten. :)


Abschiedsparty!

Sjukt vad tiden går fort. Ikväll är det avskedsfest. Inte mycket tid kvar här i Greifswald nu. Vart tog de här 4 månaderna vägen. Juli ut blir jag här, men sen är det hemresa som gäller. Eller, ska ju hem en sväng på läger och nästa helg blir det tävling i Warnemünde.

Hade språkkunskapstenta igår och idag har jag suttit och förberett en muntlig tenta. Har två sådanna på måndag.

Men nu ska jag ut på balkongen och ta mig en öl. Blir klänning kvällen till ära. Förhoppningsvis kommer bilder imorgon. Hade tänkt ha vilodag imorgon, men nu blev det det idag pga halsont så vi får väl se. kanske blir en löptur i lördagsnatten.

Trevligt fredagskväll på er!

PROST!


Gratis spotify premium

http://www.gratispremium.com/?ref=514712

Do it! :)


"På vår balkong..."

Hoppar inga bofinkar i alla fall....

Lämnade in uppsatsen igår. Hoppas hoppas hoppas att det inte är en massa som jag måste korrigera med den bara. Har absolut INGEN lust att sätta mig med det igen. Men jag tyckte den blev rätt bra och har fått den korrekturläst så då borde den väl duga tycker man?

Sista grammatikseminariet igår. Undrar vem som har hittat på att man ska plugga i juli? Dumt utbildningssytem här i Tyskland. Att vara instängd i en föreläsningssal, alternativ på studentrummet, när solen skiner är inte det roligaste. Skönt att det sista är gjort nu, nu är det bara examinationerna kvar. Stress. Har inte alls börjat i tid den heller gången (heller). Är för övrigt nöjd att jag har balkongen i alla fall. Utnyttjas hyfsat flitigt för tillfället.

Stack hem till Ilze igår kväll för lite grill och slappande. Lagom roligt att affärerna bara säljer förpackningar med typ 4 köttbitar när man inte har frys. Blir till att äta kött nu haha. Gott som fan blev det i alla fall och riktigt trevligt. Tyvärr kunde jag inte stanna så länge, var tvungen att sticka hem och plugga inför morgondagens tenta. Hade gärna suttit kvar med de andra och tagit en öl, men fick bli alkoholfritt för mig, klubbmästerskap idag haha. Riktar en varning mot min hals, gud nåde den om den skulle bli värre nu.

Håller för övrigt på att hungra ihjäl så nu tar jag en brake från grammatikplugg och sätter mig med min bok på balkongen och har piknik. Tror inte det kommer bli så där himla mycket plugg ändå, vill se fotbollen ikväll. Kanske ska ta en chansning och hoppas på att jag klarar tentan ändå, hehe.


En ledig dag

Var helt ledig från plugg igår. Var istället ute och åkte båt hela dagen. Härligt med lite ledighet och möjlighet att njuta av solen. Tyvärr tog båtturen lite längre tid än vi trodde så han inte gå till stranden på ön när vi kom fram. Men jag och ett par till plaskade lite i havet i alla fall.

Nöjd med att jag köpte ny hatt i förrgår. Den var välbehövlig. Sol, sol, sol hela dagen. Härligt. Fick förövrigt med mig 2 nya skarfsar/bandanas från lilla shoppingen i förrgår. Billiga var de med.

Idag blir det till att återgår till böckerna. Ska plugga lite till torsdagens språkkurstenta och läsa till en av mina litteraturtentor. Det sistnämnda kan jag i alla fall göra ute på balkongen om jag vill. :) Blir kanske en tur till stranden tidig kväll och som vanligt är det städmning inplanerat eftersom det är söndag.

Trevlig dag på er alla!


Fredagens shopping.


Inviger hatten på segelturen.


god morgon världenSå här ser det alltså ut när man inte gör mycket annat än äta, sova, plugga och träna lite grann. Bilden är från sent i går kväll när jag suttit med min uppsats i ett par timmar. Saker överallt. Har gått igenom formatet och skrivit nästan hela diskussionen. Har en liten bit kvar på den + sammanfattningen och lite korrekturläsning. Hinner nog inte lämna in den till läraren idag eftersom hon vill ha den i pappersformat och inte elektronsikt format. FÅr överlämna den på tisdag vid seminariet.

Har idag hunnit röja lite grann på skrivbordet i alla fall. Ska skriva klart det sista nu och sen fixa lite ärenden. Köpa en hatt till morgondagens båttur tror jag. Bl.a. Kanske blir styrketräning i eftermiddag. Måste lista ut om det är halsen eller munnen jag har ont i. Inte träna med halsont.

Hoppas på lite social liv ikväll också. Hade varit trevligt för omväxlings skull.


RSS 2.0