Sjuk

Hostar, hostar, hostar. Och är allmän trött och seg med övriga influensasymptom. Varit på apoteket idag och shoppat för nästan 400kr. Hurra liksom! Bloggen får vila precis som jag.


Julstämning

Gick ju inte att ladda upp inlägg från appen i helgen så får lägga in det nu...

Jag och Martin bakade i söndags. Lussekatter, saffransbullar med vanilj samt choklad- och mandelskorpor.Igår slog jag in de flesta av julklapparna.Nu bär det snart av till jobbet.
Hoppas den här jäkla hostan/snuvan/nåt sånt skit vill ge med sig snart.
Jag vill träna!


Tränaaa

Började dagen med en morgon-powerwalk. Nu, med frukosten i magen, blir det ett tuffe-pass på gymmet. Härlig start på dagen! :)

Btw, kanel passar bra till havregrynsgröt har jag märkt. Idag blev det 1 tsk krossade linfrön, solrosfrön, pumpakärnor, russin, kanel och lättmjölk. Yum!


Allt tar längre tid än man tror!


Idag har jag fått någon slags uppenbarelse tror jag.
ALLT (!) tar längre tid än man tror!
Punkt.


Examensarbetet
skulle ju i princip vara klart nu. Det är det INTE.
Kämpar för tillfället med att få tag på fler elever att intervjua. Har för litet underlag att analysera just nu. Och jag vill INTE lämna ifrån mig något halvdant. Fine, jag måste inte få VG på det, men jag ska absolut kunna känna mig någorlunda nöjd innan jag lämnar in den. Så tyvärr får jag dras med den lite till. Som tur är ska jag ju ändå plugga 15hp språkdidaktik till våren så kan lägga tid på uppsatsen då med om det skulle behövas. Man jag hoppas den är klar i februari!.

Sen skulle jag ju väga 65kg nu (trivs bra med mig själv kring den vikten). Det gör jag INTE.
Förra veckan gick iofs rätt bra, men som sagt, allt tar längre tid än man tror . Speciellt när man bara kan jobba med viktnedg¨ngen periodvis för att det inte ska gå ut över tävlingsresultaten. Men nu har jag en hyfsat bra strategi tror jag. Mer om det senare. ;)

Sen håller jag på att rätta elevers prov och inlämningsuppgifter. Har fyra uppgifter på hög nu. Tänkte jobba undan en del av det nu i eftermiddag så att jag känner mig säkrare inför nästa veckas betygssättning. Men vet nog ungefär hur de ligger till redan. Jobbet tar alltså också längre tid än vad man tror. På flera plan. Hade t.ex. tänkt gå igenom mer inom grammatiken än vad vi hunnit med, men det är ju inte meningen att stressa fram, eleverna ska ju helst lära sig något på vägen också.

För övrigt så är jag nog ibland tidsoptimist och tror att jag ska hinna med mer än vad jag gör på en dag. Vad det sen beror på kan ju diskuteras. Nu sitter jag ju och "slösar" bort tid framför datorn istället för att rätta prov. ;)
Lagom mycket inplanerat och effektivitet känns som två bra riktmärken att gå efter.

EFTERSOM allt tar längre tid än vad man tror har jag kommit på en sjukt smart grej:
Börja inte i tid - börja för tidigt!
På så vis har man ju tid till godo i slutet, som kommer att behövas eftersomm allt tar längre tid än man tror. Smart va!? Det ska jag ha i bakhuvudet när jag gör nästa års träningsplanering nån gång i mitten/slutet av december typ. :)


Flumbild från i somras. :)


Måndagsmys

Vilodag är det ja! Har fuskat ordentligt med 1/3 pizza + godis idag. Nu slappar jag och vovven på soffan och tittar på Harry Potter. Men hon har snott filten från mig, haha!! :)

Imorgon blir det någon form av lätt träning, har inte bestämt vad än dock. Fyra träningar denna vecka blir lagom tror jag. Om allt går som planerat blir det träning tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Men har rätt mycket att göra så vi får se hur schemat går ihop.


Träningssammanfattning v. 48 + lite bilder från lägret

Måndag:
Powerwalk med hunden + core. 40+25min.

Tisdag:
Styrka: Rygg, Bröst, Axlar, Ben. 45min.

Onsdag:
VILA

Torsdag:
Mental träning - Avspänning del 1. 17min.

TRÄNINGSLÄGER:

Fredag:
Simning. 90min.
Core. 60min.
Simning. 60min.
Föreläsning.

Lördag:
Fensim. 105min.
Teori: Fensim.
Fensim. 105min.

Söndag:
Livräddning: tow. 90min.
Livräddning: carry med och utan fenor. 120min.

Idag (måndag) blir det vilodag. Var riktigt trött efter sista passet igår. Bra vecka!


Till sisit: Lite bilder från lägret, närmare bestämt från lördagens fensimsträning:


Här ser jag ut som en elefant i min nya snorkel. 
Ja, den ska sitta framför ansiktet och inte i sidan. :)


Alla lysnar uppmärksamt på instruktioner.


Så här kan det se ut under ett fensimspass. 


Dags att starta igen. :) 


Haha, tänkvärt! :)


Bildkälla

Rolig. :)


Träningsläger dag 3 - the final countdow

Träningsläger dag 2

Sov ca 9 timmar natten till idag. Underbart! Hade nog kunnat sova ännu längre dock. :) Trött just nu. Tror jag ska inleda nästa vecka extra lugnt...

Idag har fokus helt varit på fensim för oss livräddare och femkampare. Med på Försvarsmaktens simfunktionsläger finns även militära femkampare, flygfemkampare och triathleter. I alla fall, dagen inleddes med ett fensims-pass med mycket teknik, ledd av coch Pontus bror Valter Olander. Blev mycket träning med gummifenor och snorkel. Bra pass.

Efter lunch blev det 1 timme fenteori och ytterligare ett 1 timme 45 minuter långt fensimspass, nu med mer kombinerade övningar och lite längre sträckor. Har även shoppat en ny träningsbaddräkt, simglasögon, band till simglasögon och snorkel! :)

Är riktigt nöjd med dagens träning och tar med mig ny kunskap och fler övningar hem. Nu kan jag träna ännu bättre. Det känns en del i rygg och sidor må jag säga, efter gårdagens core och dagens fensim.

Kvällen har spenderats framför TV:n med de andra trevliga lägerdeltagarna, men jag är trött så gick och la mig för en stund sen. Träning 7.30 imorgon bitti! Natti!

2011-12-03 @ 21:13:52 Permalink Träning Kommentarer (0) Trackbacks ()


Träningsläger dag 1

Efter gårdagens långa tågresa blev det lite sent i säng, så jag var ganska trött i morse. Det var i alla fall skönt att kunna äta frukost i lugn och ro. Gott. :)

Morgonpasset blev en blandad genomkörare av kroppen, runt 1,5-2 timmar i bassängen. Kändes som ett lagom pass att börja med, men ärligt talat så var det jobbigare än jag trodde. Det var nog bra att jag vilade från träning i onsdags, annars hade jag väl varit helt död nu. Känner sig lite seg kroppen. Huvudvärk (!), lite lustig känsla i luftrören vid ansträngning och bitvis lätt illamående. Men tror att en god natts sömn kommer göra susen.

Efter lunch körde vi ett 1h långt core-pass med stationsupplägg. Bra! Därefter hoppade vi i bassängen igen för 1h simning. 2500 meter blev det då. Bra pass och fick lite korrigerings-feed back av coach Micke ang mitt vänstra armtag. Känns bra när man kan korrigera detaljer till det bättre. :)

Efter middag blev det föreläsning med Göran Kenttä. "Träna smart." Handlade om återhämtning, överträningssyndrom osv. Känns som att jag förmedlar lite dubbelmoral nu, med tanke på citatet i föregående inlägg, men det handlar ju om balans. Det är okej att träna stenhårt om man har rätt återhämtning till det.

Nu ska jag ta mig ca... 9,5 (najs!) timmars återhämtning i sängen. Sooova!! Ska bli riktigt skönt (trots power-napen tidigare idag). 7.15 ringer klockan.

Sov gott!

2011-12-02 @ 21:39:27 Permalink Träning Kommentarer (0) Trackbacks ()


"Unless you puke, faint or die - keep going."

Citerat Jillian Michaels.


Nyss hemkommen från jobbet. Ska packa det sista, gå ut med hunden och äta middag, sen bär det av mot Stockholm och tre dagars träningsläger med Försvarsmaken!! :)


Helgens schema ser ut som följer:

Fredag:
9.00-11.00 simning
13.30-14.30 core
15-16 simning
18-20 föreläsning träna smart

Lördag:
9-11 simning (fensim)
13-14 teori fenträning
14.15-16.00 simning (fensim)

Söndag:
7.30-9.00 simning (livräddning)
12.30-14.15 simning (livräddning)


Några nissar från det här glada gänget kommer jag ha äran att umgås med i helgen.
Och så några till som inte är med på bilden. :)
Bild från militära VM i simning/livräddning 2010.

2011-12-01 @ 14:52:21 Permalink Träning Kommentarer (5) Trackbacks ()