Sjuk

Hostar, hostar, hostar. Och är allmän trött och seg med övriga influensasymptom. Varit på apoteket idag och shoppat för nästan 400kr. Hurra liksom! Bloggen får vila precis som jag.


Julstämning

Gick ju inte att ladda upp inlägg från appen i helgen så får lägga in det nu...

Jag och Martin bakade i söndags. Lussekatter, saffransbullar med vanilj samt choklad- och mandelskorpor.Igår slog jag in de flesta av julklapparna.Nu bär det snart av till jobbet.
Hoppas den här jäkla hostan/snuvan/nåt sånt skit vill ge med sig snart.
Jag vill träna!


Tränaaa

Började dagen med en morgon-powerwalk. Nu, med frukosten i magen, blir det ett tuffe-pass på gymmet. Härlig start på dagen! :)

Btw, kanel passar bra till havregrynsgröt har jag märkt. Idag blev det 1 tsk krossade linfrön, solrosfrön, pumpakärnor, russin, kanel och lättmjölk. Yum!


Allt tar längre tid än man tror!


Idag har jag fått någon slags uppenbarelse tror jag.
ALLT (!) tar längre tid än man tror!
Punkt.


Examensarbetet
skulle ju i princip vara klart nu. Det är det INTE.
Kämpar för tillfället med att få tag på fler elever att intervjua. Har för litet underlag att analysera just nu. Och jag vill INTE lämna ifrån mig något halvdant. Fine, jag måste inte få VG på det, men jag ska absolut kunna känna mig någorlunda nöjd innan jag lämnar in den. Så tyvärr får jag dras med den lite till. Som tur är ska jag ju ändå plugga 15hp språkdidaktik till våren så kan lägga tid på uppsatsen då med om det skulle behövas. Man jag hoppas den är klar i februari!.

Sen skulle jag ju väga 65kg nu (trivs bra med mig själv kring den vikten). Det gör jag INTE.
Förra veckan gick iofs rätt bra, men som sagt, allt tar längre tid än man tror . Speciellt när man bara kan jobba med viktnedg¨ngen periodvis för att det inte ska gå ut över tävlingsresultaten. Men nu har jag en hyfsat bra strategi tror jag. Mer om det senare. ;)

Sen håller jag på att rätta elevers prov och inlämningsuppgifter. Har fyra uppgifter på hög nu. Tänkte jobba undan en del av det nu i eftermiddag så att jag känner mig säkrare inför nästa veckas betygssättning. Men vet nog ungefär hur de ligger till redan. Jobbet tar alltså också längre tid än vad man tror. På flera plan. Hade t.ex. tänkt gå igenom mer inom grammatiken än vad vi hunnit med, men det är ju inte meningen att stressa fram, eleverna ska ju helst lära sig något på vägen också.

För övrigt så är jag nog ibland tidsoptimist och tror att jag ska hinna med mer än vad jag gör på en dag. Vad det sen beror på kan ju diskuteras. Nu sitter jag ju och "slösar" bort tid framför datorn istället för att rätta prov. ;)
Lagom mycket inplanerat och effektivitet känns som två bra riktmärken att gå efter.

EFTERSOM allt tar längre tid än vad man tror har jag kommit på en sjukt smart grej:
Börja inte i tid - börja för tidigt!
På så vis har man ju tid till godo i slutet, som kommer att behövas eftersomm allt tar längre tid än man tror. Smart va!? Det ska jag ha i bakhuvudet när jag gör nästa års träningsplanering nån gång i mitten/slutet av december typ. :)


Flumbild från i somras. :)


Måndagsmys

Vilodag är det ja! Har fuskat ordentligt med 1/3 pizza + godis idag. Nu slappar jag och vovven på soffan och tittar på Harry Potter. Men hon har snott filten från mig, haha!! :)

Imorgon blir det någon form av lätt träning, har inte bestämt vad än dock. Fyra träningar denna vecka blir lagom tror jag. Om allt går som planerat blir det träning tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Men har rätt mycket att göra så vi får se hur schemat går ihop.


Träningssammanfattning v. 48 + lite bilder från lägret

Måndag:
Powerwalk med hunden + core. 40+25min.

Tisdag:
Styrka: Rygg, Bröst, Axlar, Ben. 45min.

Onsdag:
VILA

Torsdag:
Mental träning - Avspänning del 1. 17min.

TRÄNINGSLÄGER:

Fredag:
Simning. 90min.
Core. 60min.
Simning. 60min.
Föreläsning.

Lördag:
Fensim. 105min.
Teori: Fensim.
Fensim. 105min.

Söndag:
Livräddning: tow. 90min.
Livräddning: carry med och utan fenor. 120min.

Idag (måndag) blir det vilodag. Var riktigt trött efter sista passet igår. Bra vecka!


Till sisit: Lite bilder från lägret, närmare bestämt från lördagens fensimsträning:


Här ser jag ut som en elefant i min nya snorkel. 
Ja, den ska sitta framför ansiktet och inte i sidan. :)


Alla lysnar uppmärksamt på instruktioner.


Så här kan det se ut under ett fensimspass. 


Dags att starta igen. :) 


Haha, tänkvärt! :)


Bildkälla

Rolig. :)


Träningsläger dag 3 - the final countdow