GI-knäcke

När vi hade knytkalas med våra elever bjöds det bland annat på det här supergoda knäckebrödet som vare sig innehåller mjöl eller mjölk. Supersmarrigt!

Ingredienser:
2 dl majsmjöl eller polenta
1/2 dl linfrö
1/2  dl sesamfrö
3/4 dl solrosfrö
1/4 dl pumpakärnor

1/2 dl olivolja
2,5 dl kokande vatten

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser först. Tillsätt olja och vatten.
Bred ut på bakplåtspapper.
Strö på flingsalt efter smak.
Grädda mitt i ugnen, 150 grader C, ca 1 timme.



Kommentarer till receptet:
Jag använde krossade linfrön istället för hela frön. Det gick också bra.
Om du vill kan du ta 1/2 dl solrosfrön och 1/2 dl pumpakärnor.
Eventuellt kan vattenmängden minskas till 2 dl.
Ett tips för att få till snygga bitar är att lägga smeten mellan två bakplåtspapper och kavla ut degen + att ta ut plåten efter 30 minuter och dela brödet i lagom stora fyrkanter. Det går också bra att bryta brödet när det har svalnat, men då blir bitarna lite olika. :)



LYCKA TILL!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0