One down - one to go!

Veckans förste tenta är preciiis avklarad. Har sinnessjukt ont i min hand efter att ha skrivit typ... 12 sidor. Jag tror att det gick rätt bra. Det var rätt mycket att hålla reda på. Massa tyska litteratur från 1700-talet till början av 1900-talet. Plus en massa info om egen utvald författare (eller egen och egen, vi fick välja från dem vi jobbet med).

Ikväll väntas middag hos klasskompis och ett gals vin eller två. Ska bli mycket trevligt. Det känns ytterst välbehövligt med lite avslappning efter nästan 3 timmar i tentasalen. Sen är det dags att ladda inför veckans andra, och terminens sista tenta, som är på lördag. Känner mig sååå lockad att ta tåget klockan 7 på lördag för att åka till lund och översätta från svenska till tyska. Not.

Men efter DET är det i alla fall dags för jullov. Kanske måste fixa lite till med min uppsats, men det är ju inte så farligt.

Hoppas på julpynt, glöggdrickande och allmänt mysig dag med Martin på söndag. Vi har ju inte ens smakat årets glögg än. Tomtarna ska också fram, och förhoppningsvis ska det bakas lite lussekattar och fixas pepparkakshus. Mmmm... Ser fram emot nästa vecka. Ska bara julfixa och julmysa. Och träna. Har inte hunnit det pga av allt plugg. Håller på att bli ganska rastlös. Och lat. Dålig cirkel det där. Men men, det är ju bara att rycka upp sig.

Fika på stan med kanske - chailatte någon?


Julmys och tyskaplugg.

Tänkt vad trevlig pluggandet kan bli med lite musik i bakgrunden, tända ljus och en kopp te. Eller trevligt och trevligt. Bättre i alla fall. De senaste dagarna har verkligen bestått av mestadels pluggande. Har lyckats ta mig ut på ett par promenader och haft en trevlig tjejkväll också. Och ikväll har jag faktiskt slagit in lite julklappar också. Men jag tror att alla andra studenter längtar lika mycket som jag till juluppehållet, som i och för sig är olika långt för oss alla.

Nej, nu är det dags att dyka ner i tyskan igen.


Så länge du är med mig.

SÅ fint:

"Det gör inte ont när jag faller från en barstol
Och det gör inte ont om det piskar ett regn eller bränner en sol

Det gör inte ont att jag kom på andra plats
Och det rör mig inte alls om det är dag eller natt

Det gör inte ont att inte leva i Slas
Och det gör inte ont att inte leva i Sture Dahlström

Det gör inte ont efter tre dar på golvet
Det som är skrivet är skrivet och livet är livet

Det gör inte ont när hösten kallar
Och det gör inte ont när kicken skallar

Det gör inte ont
Det gör inte ont

Det gör inte ont alla mil jag vandrat
Det gör inte ont med vänner jag lämnat
Det gör inte ont att få skiten i sig
Det gör inte ont så länge du är med mig

Så länge du är med mig..."

www.hakanhellstrom.com

Gammla fina minnen från fin konsert med fin artist och fina vännen Lina som sällskap. Fin kväll helt enkelt. :)


My beloved home.

Jag ÄLSKAR att bo i hus. Jag kan dammsuga och spela musik kl elva på kvällen utan att behöva mig för att störa grannarna. Jag behöver inte boka tvätt-tid eftersom jag har egen tvättstuga i källaren. Jag behöver inte fundera på hur många jag kan bjuda på en förfest (här går in rätt många, vi har testat). Jag kan gå ut barfota på gräset och behöver inte gå bort till en park (där man knabbt vågar gå barfota ändå pga ankbajs och glas).

Har spenderat kvällen med att städa rätt mycket här i huset. Så nu känns det rent och frächt igen. Har börjat så smått att göra julmysigt, men riktiga julstädningen och julpyntandet kommer lite senare. Har pluggat lite också, men nu är det dags att sova. Blir mer plugg imorgon. Lättare att plugga nu när man kan se skrivbordet igen. Innan var det mest en enda hög av papper och böcker.

Det är också en sak som är skönt med hus, det finns plats för både köksbord och skrivbord så jag slipper plugga i köket. Najs. :)

Myskväll.

Mår inte bra. Hade riktigt svårt att somna igår, vilket har återspeglats på hela dagen. Tur att man har klasskompisar som man bestämt pluggträff med annars hade jag nog inte kommit ur sängen alls.

Ikväll ska jag ta mig en riktigt myskväll. Ska bädda ner mig i soffan med täcke/filt, kudde, en kopp te och lite näckemackor. Och Harry Potter - Halvblodsprinsen. Blir eventluellt sovmorgon imorgon. Måste bli av med tröttheten och huvudvärken. Gärna städa lite med. Underlättar pluggandet. Vill gärna hinna få in min uppsats denna veckan.

Men, det problemet tar vi tag i seeeenn. Nu: Mys! :)

Bild lånad från cdon.com

Bild lånad från cdon.


Sjukligt trött.

Min målsättning om hårdträning får nog vänta tills skolan är slut för terminen. Uppsatsen och pluggandet till de 2 tentorna kräver mer energi än jag räknat med. Antar att mörkret gör sitt också. Idag har jag verkligen varit sinnessjukt trött. Om någon har något upp-piggande tips tas de tacksamt emot.


RSS 2.0