Helgen som gått...

... har varit ganska bra ändå:

Fredagen blev väldigt innehållsrik. Grammatikföreläsning, styrketräning, städning hos pappa, restaurangbesök med pappa, idol och fredagsmys med mamm och lillebror och kvällspromenad med lillebror.

Sov i Åhus eftersom jag skulle hänga med mamma och lillebror på öppet hus på Åhus Träningscenter, där de tränar, på lördagsmorgonen. På schemat fanns 8 pass vid 4 tider att välja på. För min del blev det Cross (styrka och kondition i intervaller), Aerobic Low, Yoga och Body Combat. Ca 30 minuter av varje med 10-15 minuter imellan. Aerobic Low var väl inte riktigt min grej, tyckte att det blev rätt långtråkigt. Men de andra var roliga! :) Cross var sjukt jobbigt. Har träningsvärk idag, haha. Under middagen lyckades jag städa lite hemma innan det bar iväg till Lina för vinkväll.

Idag har jag mest tagit det lugnt faktiskt. Pluggat, sett på film och tränat livräddning. Denna veckan blev en bra träningsvecka, totalt 8h 20min uppdelat på 6 träningspass. Nöjd! Nu ska jag fixa en dvd med foton från Kanada. Finaly!! Bjuder på lite bilder därifrån också.                                  


Att leva livet.

Jag börjar uppriktigt sagt bli sjukt trött på alla som tjatar om att man ska leva varje dag som om den vore den sista. Det är inte smart nånstans! Visserligen är det bra att ta till vara på livets möjligheter och njuta av Nuet, men knappast att leva varje dag som om den vore den sista. Hur skulle det se ut?

Om idag var min sista dag att leva skulle jag knappast bry mig om vad jag stoppade i mig. Vill jag ha sega råttor och rödvin till middag så kör vi på det! Jag skulle absolut inte laga mat, det tar alldeles för lång tid. Hämtmat går snabbare. Spara pengar? Nej du, vad ska jag med dem till när jag är död? Vi hyr en luftballong i stället. Plugga tysk grammatik och litteratur... skulle inte tro det.

Tänk om man verkligen skulle beté sig så varje dag?! Till slut skulle man ju må sjukt dåligt. Plus att man inte skulle ha några pengar. Nej, det är på tiden att vi byter ut uttrycket "Lev varje dag som om den vore den sista" till något smartare. Självfallet håller jag med om att man ska ta till vara på möjligheter som ges, satsa på sina drömmar och inte bara skjuta upp saker till senare.

Men vissa drömmar och mål kräver faktiskt en del planering. Till exempel så vill jag gärna åka och hälsa på släkten på Nya Zeeland igen. Då måste jag spara pengar. Jag vill jobba som lärare. Då måste jag plugga så jag får en examen. Jag vill vara med på en viss tävling nästa år. Då måste jag träna. Men sen får man ju lön för mödan också, och då känns det så mycket bättre.

Mitt förslag är att vårt nya uttyck ska bli "Lev livet så fullt ut som möjligt". På så viss håller vi dörren öppen för spontanitet och smågalna äventyr, men har ändå kvar en viss framtidstro. För ärligt talat, utan det blir man fan deprimerad!


Nya taket börjar ta form

Det börjar bli riktigt snyggt hemma hos oss. Taket ligger nu halvfärdigt, med nya plåtar. Supersnygga stuprännor, 1000 gånger bättre än de gamla, sneda, bajsbruna s.k. stuprännorna som fanns där innan. Jag är mer än nöjd. Bilder säger mer än ord. Här kommer två:
Back on track!

Jag älskar träningsläger! Dels för att man blir så taggad till att fortsätta träna, men också för att man får träffa så många trevliga människor. :)

Helgen spenderades i Jönköping med 4 pass livräddning, 2 på lördagen och 2 på söndagen. Fötterna fick utså rätt mycket aj-aj eftersom jag inte simmat så mycket med fiberfenorna sen Kanada. Armarna blev lite småtrötta av all dock-bogsering också. Men det är det värt! Lördagskvällen blev lugn, med smågodis och massa prat i vår stuga på campingen. I ett rum med 2 våningsängar och ett bord lyckades vi baxa in i princip hela lägret. Mycket mysigt.

Trodde jag skulle vara sjukt seg på simningen idag, och visst var jag trött, men det gick rätt snabbt ändå. Körde lite uppifrån (från startpall) och 13,0 resp. 12,9 på 25 fritt samt 30,7 på dubbla sträckan är helt okej. Speciellt med tanke på att 50an var det sista vi gjorde på träningen, och då var jag sjukt trött.

Nu ska jag hoppa ner i sängen med min bok (en tysk bok om kärlek över gränsen när tyskland var delat i Öst och Väst, verkar rätt bra). Får se om jag orkar läsa så långt som jag planerat. Imorgon blir det grammatikföreläsning och så måsta jag börja på min uppsats snart. Lättare sagt än gjort dock...


Gårdagens inlägg: Höstmotivation

(Vilken sopa jag är. Råkade ta bort gårdagens inlägg. Här kommer det igen.)

Ikväll var jag och mina löparkompisar från Ryssbergets IK varit på klubbkväll på Löparlabbet och frossat i träningskläder, skor och tillbehör. Tyvärr fanns inte jättemycket att välja på i min storlek. Men det hade kommit in många nya löpartajts i höstkollektionen som jag ska in och kolla lite närmare på nästa vecka eller så.

Kvällens inköp blev i alla fall ett nytt underställ samt trosor från craft. Och bäst av allt; nya, korta träningsbyxor från Nike. Grym längd och färg. Känner enorm lust att springa ner till gymmet och prova mina nya brallor. Träningsmotivationen har minst fördubblats ikväll.

Dagens tips: När träningen känns tråkig, inskaffa ett nytt snyggt, skönt och funktionellt träningsplagg.
Tack far och bror

Ibland har man det bra. I morse (som förövrigt var sjuk kall, speciellt eftersom jag inte hittade mina tjocka vantar) när jag cyklade till tåget var allt som vanligt hemma. När jag kom hem (efter att ha varit på grammatikföreläsning i Lund) hade sambon, pappa och lillebror byggt klart staketet ut mot vägen. Är extra nöjd eftersom jag, efter många om och men, fick som jag ville med utseendet (kolla in bilden), Tycker att resultatet är grymt bra och tror att Martin är nöjd också. Vi har pratat om det där staketet några veckor nu, men det har inte riktigt blivit av helt enkelt. Så när pappa ringde och sa att de hade lite tid över böev jag överlycklig och nu är staketet färdigt. Najs! Tack far och bror för det.

Ikväll blir det bio med sambon och imorgon bär det av till Jönköping för 8 timmar plaskande. Ska bli riktigt kul. Träningsläger brukar alltid höja träningsmotivationen! :)


En gröngöling i bloggvärlden...

Har länge funderat på att starta en blogg. Men, som mycket annat när det gäller mig, har det varit mycket snack och lite hockey. MEN! Nu har jag äntligen tagit mig själv i kragen och gett mig ut i bloggar-djungeln, försiktigt trippande helt utan karta och kompass. Tänkte att jag skulle ta mig fram lite på känn. Så tillsvidare får ni stå ut med bristande design och liknande. :)

Tanken är att bloggen ska fokusera kring träning och liknande, eftersom det (vanligtvis) upptar stor del av min fritid. Sista 10 dagarna har jag dock inte varit så motiverad... vet egentligen inte varför... Antar att det kommer att smyga in en hel del vardagsblaj och små funderingar också.

Egentligen kan man väl säga att bloggen är till för alla som har ett mål de vill nå. Och för dem som ännu inte hittat målet.

Per aspera ad astra!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0