Bra start på veckan + dagens träning (måndag)

Med lite planering och hjälp från familjen (tack lillebror som passade hunden) kan man minsann hinna med en del. :)

Trodde först inte att jag skulle hinna träna alls, men det blev riktigt bra pass.
Dagen började dock med förberedelse av gruppredovisning och seminarium.
Hann fixa en del småärenden med innan det bar av till gymmet.

DAGENS TRÄNING 2011-03-28:

Ca 12 minuter uppvärmning
10 km på löpbandet - 52,34  Helt okej. :)
Ca 12 minuter nedvarvning
Stretch av benen
Egen coreträning (mage, midja, ländrygg, stabilitet) 25 minuter.
= 2 timmar.

Mutchos nöjd med mig själv. :)


Rapportskrivning.

Sitter och försöker bli klar med min rapport om ämnesövergripande undervisning och tematiskt arbetssätt. Lättare sagt än gjort men nu har jag i alla fall kommi en bit på vägen. Laddade med en morgonpromenad med hunden och grym frukost. Fortsatte sedan med kaffe ur en av favoritmuggarna.


Tycker att den är grymt fin. Dessutom är det en s.k. termomugg, så man bränner inte fingrarna av sig när man håller i den. Säljs i två-pack, jag har denna och en till. Nu har ytterligare två kommit till butiken.


Denna och en till mugg kommer förhoppningsvis snart att finnas i mitt köksskåp. :)

Bilder från Cervera.

Nog pausat, dags att återgå till rapporten ytterligare en timme.


Sleten.

Varit sjukt trött och kännt mig lite småsjuk idag. Hade inte särskillt mycket tålamod med "mina" elever. Vet inte riktigt hur jag ska göra med träningen idag - åka in till stan och träna eller inte? Har ju inte mått så bra, men samtidigt är det inte det tuffaste passet på schemat idag. Fast kanske är bra med en vilodag, kan ju gå en powerwalk sen. Och så slipper jag ju det där med att lägga ner tid på att åka tåg och vänta och så. Kanske ska skriva klart min rapport istället. Hade varit skönt att bli av med den....


Söndag 20 mars.

Frukost:
Mannagrynsgröt med jordgubbssylt. En bärig superbulle med smör, ost (17%) och paprika. Samt en kopp te och ett glas ProViva.



Innan träningen:
En kiwi och ett glas lättmjölk.

Efter träningen:
En banan.

Middag:
Äggröra på 3 ägg och 3 msk lättmjölk. 1/2 paket stekt bacon. 1 mickrad tomat med pizzakrydda. (Note to self: mickra INTE så länge som 2 minuter, tomaten blir mos, haha!)
1 morot. Isvatten.



Utöver detta:
En kopp kaffe med lättmjöl till pluggandet.
Nu ska jag ut i köket och leta upp lite kvällsmat, kanske lite kesella med frukt och bär.
Kanske dricka upp det sista av vinflaskan från igår?

VAD ÄTER DU HELST PÅ KVÄLLEN?


Bäriga superbullar

Tänkte dela med mig av ett recept på supersmarriga frukostbullar som jag hittade i Fitness Magazine. Jag tycker att de blir ännu bättre om man även blandar i ca 1dl kesella (men då behövs lite mer mjöl) och 1tsk bakpulver. Man måste ju inte ha bär på bullarna, men om man har det ska man tänka på att trycka ner dem lite i bullarna så att de inte lossnar vid gräddning. Det går ju även lika bra att ha t.ex. solrosfrön på dem. Mängden bär som anges i receptet kommer man inte långt på tycker jag, sist tog jag dubbel mängd bär.


Bäriga superbullar (ca 21st)

Ingredienser:
25g jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 morötter
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl bovetekross
1 dl hirs
½ msk salt
1 msk sirap
13-14 dl dinkelmjöl fullkorn
1 ägg (för pensling)
1 msk gojibär
1 msk tranbär
1 msk inkabär

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten (lite i taget) och blanda tills jästen löser upp sig. Skala och riv morötterna fint. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet, bären och ägget. Blanda ordentligt. Häll i mjölet i omgångar och arbeta degen fast och smidig. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 minuter.

Knåda ut degen på ett mjölat bakbord och tillsätt mer mjöl vid behov. Forma degen till en rulle och dela den i 21 delar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda alla bären i en skål. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö bärblandningen över. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

Näringsvärde per bulle:

181 kcal; 28g kolhydrat, 6g protein och 4,5g fett.


 

Tycker ni inte att de ser goda ut?


På väg mot gymmet


I'm back!

Okej! Nu har jag bestämt mig för att ge det här bloggandet en andra chans. Det gick ju ganska bra när jag bodde i Tyskland förra året och ville uppdatera nära och kära om vad som pågick där borta, men sedan jag kom hem har aktiviteten på blogget försvunnit.

Min tanke är att bloggen i huvudsak ska inrikta sig på träning och kost. Jag har en liten tanke om att den kan hjälpa mig i mitt arbete mot VM 2012 i internationell livräddning. Det är det stora målet för tillfället, men innan dess ska jag avverka några SM, ett EM och ett par tävlingar till var det tänkt.

Var idag på mitt första simpass med simklubben, S71, för säsongen. Det blev ett A4-pass (säger kanske inte er så mycket, det innebär ett konditionspass, rätt tufft) med mycket medley (dvs alla fyra simsätten). Så man kan säga att jag är tillbaka både på bloggen och i bassängen. Har visserligen plaskat en del hela tiden, men det var riktigt länge sen jag körde ett så tufft pass som idag. :)


Från MVM i Tyskland i sommras.


RSS 2.0