Mina favoritställen i Greifswald - del 3.

Fortsätter serien om mina små guldpärlor här i Greifswald. Efter att ha börjat rätt lugnt med studentrummet och simhallen ska vi nu gå över till ett ställe där man mer än gärna spenderar en kväll i goda vänners lag.

Del 3 - Domburg:

Domburg är en rätt speciell... krog får man väl kalla det. Blev verkligen positivt överraskad första gången jag var där i början av april. När man kommer in genom dörren ser det ut som vilket ställe som helst där man kan sitta och ta en öl med kompisarna; bord och fåtöljer står lagom utspridda och belysningen är dämpad. Ett helt vanligt ställe med andra ord. Om man däremot beger sig trappan ner i källaren får man uppleva något som inte varje uteställe har.

Skulle väl säga att det är inspirerat av mellanöstern eller så, tänk Ali Babba och sånt. I källaren är nämligen fåtöljerna utbytta mot... madrasser. Längs med väggarna har man byggt upp som platåer, täckt dem med madrasser och placerat ut bord med 15cm höga ben och kuddar. Således är det bara att sparka av sig skorna och krypa upp i ett hörn med en kudde bakom ryggen och beställa en smarrig drink, förslagsvis mellan 20-22 då de bara kostar 3,50. Som sagt, ett perfekt ställe när man vill träffas och snacka och bara softa. :)


Första gången på Domburg, nöjd med en smarrig Cosmopolitan i handen.


Martin gillade det också. :)


Sörplar på en Swimming-Pool.


Svårt att få bra ljus därnere, ser ju inte alls lika mysigt ut på bild. Men ni fattar principen i alla fall. Här: Rätt folktomt halv nio en torsdagskväll. I glaset finns Green Mile som faktiskt inte var den godaste drinken jag druckit.Om ni nån gång kommer till Greifswald är Domburg (på Domstrasse) ett måste!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0