Internationell livräddning - 4x50 medley relay


När man tävlar i internationell livräddning finns det inte bara individuella stärckor utan även stafetter, eller lagkapper som kallas. En av dem är 4x50 medley relay, vilket innebär att alla har olika sträckor som körs i en speciell ordning:

Sträcka 1: 
Den första personen simmar vanligt frisim (crawl).

Sträcka 2:
Den andra personen simmar med fenor, många kickar hela vägen under vattnet, men det är valfritt om man vill göra det eller gå upp och simma i ytan.

Sträcka 3:
Den tredje personen simmar frisim (crawl) med en torped hängande på en axel, torpeden släpar bakom personen.

Sträcka 4:
När den tredje personen har gått "i mål" med handen i bassängväggen, lämnar han/hon över torpeden till den fjärde personen som står i vattnet. Den fjärde personen har fenor på sig. Han/hon tar på sig torpeden och simmar tillbaka, samtidigt som den tredje personen tar tag i torpeden och följer med "på släp" tillbaka. Han/hon får hjälpa till och simma med benen (men bara med benen, man måste hålla i torpeden med två händer).

En sjukt rolig lagkapp! :)Hittade ett klipp på YouTube från InterClub i Alicante, Spanien i höstas. Tävlade med Försvarsmakten. I klippet ser ni när vi vinner B-finalen. Vi har bana 5 uppifrån och jag har sträcka 4. :) Bra tid gjorde vi också!!


Kommentarer
Postat av: Anonym

jag andades tydligen mer än 4-5 ggr...

2012-03-07 @ 20:05:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0